Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «πράσινοι» τα είπαν όλα λίγο πριν από το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Οι «πράσινοι» τα είπαν όλα λίγο πριν από το ντέρμπι στο ΣΕΦ

Δύο ημέρες απομένουν για την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν και μάλιστα με ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Παναθηναϊκός την Τρίτη διοργάνωσε τη «media day» της ομάδας. Οι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση των ρεπόρτερ και απάντησαν σε κάθε ερώτηση βγάζοντας ως κοινή θέση πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη δρόμο από την επιστροφή στην κατάκτηση των τίτλων. Γκιστ: «Θα μοιάζει με... σκυλομαχία». Παππάς: «Θέλω να παίξω...». Παπαγιάννης: «Πάμε για όλα... είναι κανόνας». Χαραλαμπόπουλος: «Σκληροί και δυνατοί στο ΣΕΦ».

Δύο ημέρες απομένουν για την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν και μάλιστα με ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Παναθηναϊκός την Τρίτη διοργάνωσε τη «media day» της ομάδας. Οι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση των ρεπόρτερ και απάντησαν σε κάθε ερώτηση βγάζοντας ως κοινή θέση πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη δρόμο από την επιστροφή στην κατάκτηση των τίτλων.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επισήμανε, ωστόσο, πως «δεν πρέπει να μιλάμε πολύ και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο». Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να δίνουν κάθε αγώνα μια «μάχη» για να παίρνουν τις νίκες.

«Ξεκινάει η σεζόν. Την Πέμπτη παίζουμε το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Το βασικό για εμάς είναι να παίζουμε καλά να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μιλάμε πολύ και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο. Έχουμε κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Κίνα αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να έχουμε δικαιολογίες, ούτε την Πέμπτη» δήλωσε αρχικά ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού για να προσθέσει:

«Ο προπονητής μας έχει ετοιμάσει καλά για την αρχή της σεζόν. Οι περισσότεροι παίκτες έχουμε το ρόλο μας. Έχουμε έναν δύσκολο μήνα μπροστά μας, πρέπει να κάνουμε αυτά που θα μας λέει ο κόουτς και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε μια μάχη στο γήπεδο για να παίρνουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς για τη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα απάντησε: «Εγώ μπορώ να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, είτε παίξω στη θέση 2,3,4. Δεν με νοιάζει καθόλου για να πω την αλήθεια. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα και να φτάνει στους στόχους της».

Γκιστ: «Θα μοιάζει με… σκυλομαχία»

Ο Τζέιμς Γκιστ μίλησε για τις αυξημένες απαιτήσεις της χρονιάς που ξεκινά, το μεγαλείο του Δημήτρη Διαμαντίδη, το όνειρό του να ανέβει και η δική του φανέλα μια μέρα στην οροφή του ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε και στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς με τον Ολυμπιακό.

«Στο ΟΑΚΑ συναντάς την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Παναθηναϊκός. Μπορείς να κοιτάξεις στην οροφή του κλειστού και να δεις από τα λάβαρα πόσο σπουδαίοι παίκτες έχουν παίξει εδώ. Είναι μεγάλη τιμή να το ζεις όλο αυτό και ακόμα μεγαλύτερη να παίζεις με δύο μύθους της ομάδας, τον Φώτση και τον Διαμαντίδη. Ειδικά με τον Διαμαντίδη… Τα έχει κάνει όλα. Για έναν παίκτη που θέλει να είναι νικητής ο Διαμαντίδης είναι το καλύτερο παράδειγμα. Τα έχει πετύχει όλα.

Το να φοράω αυτή τη φανέλα είναι μεγάλη τιμή. Μακάρι, λοιπόν, μια μέρα να κοιτάξω ψηλά και να πω ‘φίλε πέτυχες όσα πέτυχε και ο Διαμαντίδης’. Τα έχει κερδίσει όλα».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Πιστεύω ότι θα εξελιχθεί όπως εξελίσσεται συνήθως ένα ντέρμπι. Θα μοιάζει με… σκυλομαχία. Είναι δύο από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν η μία την άλλη. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Άρα δεν χρειάζεται κάποιο έξτρα κίνητρο. Να το πω κι αλλιώς: όποιος παίκτης νιώθει πως χρειάζεται έξτρα κίνητρο για να παίξει σε αυτό το ματς δεν χρειάζεται καν να έρθει να παίξει.

Και οι δύο ομάδες είμαστε σε διαδικασία εξέλιξης και οι δύο ομάδες προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε να πετύχουμε φέτος, από αυτήν την άποψη λοιπόν είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πως θα εξελιχθεί αυτό το ματς».

Για την απόφαση του Διαμαντίδη να αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς: «Προς το παρόν κανείς στα αποδυτήρια δεν μιλά γι’ αυτό. Όχι επειδή δεν θέλει κανείς να μιλά γι’ αυτό αλλά αλήθεια τι θα πεις στον Διαμαντίδη; Να του πεις να παίξει κι άλλο; Να του πεις να μείνει για να πάρει έναν ακόμα τίτλο; Το έχει κάνει, το κάνει συνέχεια. Δεν μπορείς να πεις σε κάποιον να κάνει κάτι που το κάνει για πολλά χρόνια. Απλά πρέπει να απολαύσεις τον χρόνο που έχεις μαζί του. Είναι μεγάλη τιμή να μπορείς να παίξεις με έναν μύθο. Δεν είναι προνόμιο του καθενός να μπορούν να παίξουν με έναν παίκτη που έχει πετύχει τόσα στην καριέρα του. Είναι ένας ζωντανός μύθος. Είμαι τρία χρόνια πια συμπαίκτης του. Και γι’ αυτό είμαι ευτυχής».

Παπαγιάννης: «Πάμε για όλα… είναι κανόνας»

Το Final Four είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα του Παναθηναϊκού φέτος όπως τόνισε ο νεαρός Έλληνας σέντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι… κανόνας ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί όλους τους τίτλους.

Για το αν έχει ανέβει ένα επίπεδο ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με την περασμένη σεζόν: «Η περυσινή χρονιά ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με φέτος. Άλλοι παίκτες, καινούργιοι ρόλοι. Έχουμε παίκτες που ήρθανε από το NBA. Αλλάζει συνεπώς η εμπειρία της ομάδας. Η φετινή ομάδα δίνει πάρα πολύ ενέργεια στο παρκέ και βασικά ξεκινάει πάντα από την άμυνα».

Για το αν έχουν διαφορές οι ψηλοί του Παναθηναϊκού: «Εγώ έχω διαφορά στο θέμα της εμπειρίας. Οι άλλοι δύο (σ.σ. Ραντούλιτσα, Κούζμιτς) είναι παίκτες που έχουν αγωνισθεί στο NBA. Άλλες εμπειρίες έχουν αυτοί, άλλες εγώ. Γενικότερα, έχουμε κάποιες ομοιότητες, έχουμε πάνω-κάτω το ίδιο ύψος και οι τρεις δίνουμε πάντα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η δουλειά μας».

Για τις σκέψεις του ενόψει της νέας σεζόν και το αν έχει στο μυαλό του το Βερολίνο: «Βασικά είναι από τους βασικούς σκοπούς μας. Ο στόχος ο… αυριανός είναι το ματς της Πέμπτης. Μόνο αυτό το παιχνίδι κυνηγάμε αυτήν τη στιγμή».

Για το αν ο Παναθηναϊκός πάει για όλα: «Ναι, ο Παναθηναϊκός πάει για όλα. Είναι κανόνας».

Χαραλαμπόπουλος: «Σκληροί και δυνατοί στο ΣΕΦ»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλους στόχους που θα επιχειρήσει να υλοποιήσει σύμφωνα με τον νεαρό φόργουορντ, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος τόνισε πως φέτος είναι ακόμη πιο έτοιμος σε σχέση με άλλες σεζόν.

«Είμαι πιο έτοιμος φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές. Έχω πλέον περισσότερες εμπειρίες, έζησα καταστάσεις που έχουν βοηθήσει. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλους στόχους κάθε σεζόν και θέλει να τους πετυχαίνει. Είμαι ήδη τέσσερα χρόνια στην ομάδα και κάθε χρόνο προσπαθώ να παίρνω ό,τι μπορώ από άλλους παίκτες ώστε να γίνω καλύτερος. Θέλω φέτος να δώσω το κάτι παραπάνω.

Έχουμε το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά επειδή γίνεται δίχως κόσμο αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα δείξεις μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να παρουσιαστούμε σκληροί και δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Η απόδοση και η διάρκεια μετράει, αυτό είναι το ζητούμενο στη νέα σεζόν».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, δήλωσε: «Η ημέρα σήμερα ανήκει στους παίκτες, στο προπονητικό επιτελείο, όχι στους διοικητικούς παράγοντες. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να ευχηθούμε καλή σεζόν, καλή επιτυχία στην ομάδα μας και πολλούς τίτλους. Επίσης, εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος τώρα πρέπει να πάει στους πρωταγωνιστές. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια».

Παππάς: «Θέλω να παίξω…»

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει τεθεί νοκ άουτ λόγω του τραυματισμού του στα πλέι οφ με αντίπαλο τον Κολοσσό στη Ρόδο, πλέον μετράει αντίστροφα, αλλά δεν έκρυψε πως στεναχωριέται που θα χάσει ένα τόσο μεγάλο ματς στην πρεμιέρα της αγωνιστικής σεζόν.

Για το χρονικό διάστημα που υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στη δράση; «Τους επόμενους 2-3 μήνες πιστεύω να έχω μπει».

Για την πορεία της αποθεραπείας του: «Κάθε μέρα είμαι και καλύτερα».

Για την δήλωσή του ότι δεν θα πάει ποτέ στον Ολυμπιακό: «Είπα ότι είναι από δύσκολο έως αδύνατο να πάω ποτέ στον Ολυμπιακό διότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την ομάδα μου και δεν υπάρχει λόγος να φύγω».

Για το αν ήταν από μικρός οπαδός του Παναθηναϊκού: «Εντάξει ο καθένας έχει κάποια συναισθήματα για την ομάδα του. Εγώ υποστήριζα αυτήν την ομάδα».

Για το ξεκίνημα της σεζόν κι αν νιώθει «θηρίο στο κλουβί» που δεν μπορεί να παίξει: «Σίγουρα θα ήθελα να μπω κι εγώ μέσα στο παρκέ για να παίξω. Κάθε απόγευμα έρχομαι εδώ κι ενώ οι συμπαίκτες μου έρχονται στο γήπεδο εγώ πάω για βάρη. Είναι λίγο ψυχοφθόρο αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι το μπάσκετ».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ξέρει μπάσκετ και μπορεί να κρίνει από το ρόστερ που έχουμε ότι η ομάδα θα είναι πιο δυνατή φέτος. Θεωρώ ότι ακόμα μία χρονιά θα είναι δίπλα μας και μακάρι στο τέλος να είναι χαρούμενοι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024