Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Γ.Δραγασάκη η εποπτεία των τραπεζών, στον Ν.Παππά των επενδύσεων

Στον Γ.Δραγασάκη η εποπτεία των τραπεζών, στον Ν.Παππά των επενδύσεων

Την ευθύνη συντονισμού της κυβερνητικής πολιτικής για την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων, αναλαμβάνει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σύμφωνα με αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης διατηρεί την εποπτεία των τραπεζών και το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, ενισχύεται και με το χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής πολιτικής, αλλά δεν θα έχει πλέον αρμοδιότητα για το χρέος.

Την ευθύνη συντονισμού, παρακολούθησης και ελέγχου της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα, αναλαμβάνει -μεταξυ άλλων αρμοδιοτήτων- ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σύμφωνα με αποφάσεις του Αλέξη Τσίπρα που δημοσιεύθηκαν σε ΦΕΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης διατηρεί την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος και το συντονισμό της οικονομικής πολιτικής, ενισχύεται με το χαρτοφυλάκιο της κοινωνικής πολιτικής, αλλά πλέον δεν αναφέρεται στο χαρτοφυλάκιό του το πεδίο της διαπραγμάτευσης περί χρέους.

Ειδικότερα, η απόφαση που υπέγραψε ο πρωθυπουργός και έλαβε αριθμό ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει την ανάθεση αρμοδιοτήτων σε πολλά στελέχη της κυβέρνησης. Για τις αρμοδιότητες του Γ.Δραγασάκη και του Ν.Παππά αναφέρει:

Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:

α) του συντονισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης.

β) της εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Στον υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά ανατίθενται οι αρμοδιότητες:

α) που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,

β) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης,

γ) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024