Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΜΙΔΑ: Σε φορολογική εξόντωση οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές

ΠΟΜΙΔΑ: Σε φορολογική εξόντωση οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές

Σε «φορολογική εξόντωση» των ιδιοκτητών ακινήτων οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογία των ενοικίων που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε υπόμνημά της στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της αύξησης των ισχυόντων φορολογικών συντελεστών 11% και 33% σε 15% και 35% αντίστοιχα, αλλά και της επαπειλούμενης κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων.

Σε «φορολογική εξόντωση» των ιδιοκτητών ακινήτων οδηγούν οι προτεινόμενες αλλαγές στη φορολογία των ενοικίων που διακινούνται το τελευταίο διάστημα, επισημαίνει η ΠΟΜΙΔΑ σε υπόμνημα που απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα.

Όπως τονίζει, η ήδη προβλεπόμενη περαιτέρω επαύξηση των ισχυόντων φορολογικών συντελεστών 11% και 33% σε 15% και 35% αντίστοιχα, αλλά πολύ περισσότερο η επαπειλούμενη κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων, θα έχει ως άμεσα αποτελέσματα:

1. Να δυναμιτίσει τη μεγάλη εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ, και να οδηγήσει σε αναζήτηση νέων μέτρων 1 ακόμη δισ. ευρώ.

2. Να υποδαυλίσει αυξητικές τάσεις στα μισθώματα, τη στιγμή που για κοινωνικούς λόγους είναι απόλυτα αναγκαία η διατήρηση του σημερινού κλίματος συγκράτησής τους.

3. Να εξωθήσει ουσιαστικά μερίδα των συναλλασσομένων σε, απαράδεκτες και καταδικαστέες, πρακτικές φοροδιαφυγής οι οποίες, αντί αύξησης, τελικά θα μειώσουν την απόδοση του φόρου εισοδήματος.

Η Ομοσπονδία των ιδιοκτητών ακινήτων υπενθυμίζει ότι ο κύριος λόγος θέσπισης της αυτοτελούς φορολόγησης των μισθωμάτων ήταν να δοθεί δυνατότητα οικονομικής «ανάσας» στους βαρύτερα φορολογούμενους ιδιοκτήτες, ώστε να μπορούν να πληρώνουν κάθε χρόνο το ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΙΑ, που είναι σήμερα κεντρικός αιμοδότης του προϋπολογισμού.

Συνεπώς η ΠΟΜΙΔΑ ζητά «κάθε σχεδιαζόμενη κίνηση επαύξησης της φορολογίας των ενοικίων, να συνδυαστεί με άμεση κατάργηση ή μείωση του ΕΝΦΙΑ, ή τουλάχιστον του συμπληρωματικού φόρου του!»

Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «μπορεί φαινομενικά φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ να είναι διαφορετικοί φόροι, όμως και οι δύο πρέπει να πληρωθούν από ‘την ίδια τσέπη’, η οποία είναι ήδη αδειανή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024