Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιματοκύλισμα σε σιιτικό τέμενος της Υεμένης με υπογραφή Ισλαμικού Κράτους

Αιματοκύλισμα σε σιιτικό τέμενος της Υεμένης με υπογραφή Ισλαμικού Κράτους

Στο αίμα βάφτηκε τέμενος των σιιτών Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά της Υεμένης κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα. Καμικάζι ντυμένος γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ζωσμένος με αποτέλεσμα δέκα έως 25 άτομα -οι πληροφορίες διίστανται- να βρουν τραγικό θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν. Την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη.

Στο αίμα βάφτηκε τέμενος των σιιτών Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά της Υεμένης κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα. Καμικάζι ντυμένος γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ζωσμένος με αποτέλεσμα δέκα έως 25 άτομα -οι πληροφορίες διίστανται- να βρουν τραγικό θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Την ευθύνη για το χτύπημα στο τέμενος αλ-Μπαλίλι ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στην οργάνωση.

Σε δικτυακό τόπο των Χούτι αναφέρεται πως οι νεκροί της επίθεσης είναι 10, ενώ αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 25 θύματα. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 37, πολλοί εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αντάρτες Χούτι, σύμμαχοι του Ιράν, κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά πριν έναν χρόνο και ανάγκασαν τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να καταφύγει εξόριστος στη Σαουδική Αραβία.

Από τον Μάρτιο η υποστηριζόμενη από τη Δύση Σαουδική Αραβία ηγείται αραβικής συμμαχίας που επιχειρεί μέσω αεροπορικής εκστρατείας να αποκαταστήσει τον Χάντι στην εξουσία και να απωθήσει τους Χούτι πίσω στο βόρειο προπύργιό τους.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε για να επεκτείνει τα πλοκάμια του.

Στη Σαναά έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη έχουν αναλάβει οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024