Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι τουρκικές κάλπες πλησιάζουν, αλλά το AKP δεν φαίνεται να ενισχύεται

Οι τουρκικές κάλπες πλησιάζουν, αλλά το AKP δεν φαίνεται να ενισχύεται

Κάμψη των ποσοστών του ΑΚΡ δείχνει νέα δημοσκόπηση έναν και πλέον μήνα πριν τις νέες τουρκικές εκλογές, στις οποίες το κόμμα του Ερντογάν κινδυνεύει ξανά να μην αποσπάσει την αυτοδυναμία. Η δημοσκόπηση εμφανίζει ευνοημένο -έστω και πολύ μακριά από την πρωτιά- το κεμαλικό CHP ενώ το φιλοκουρδικό HDP μοιάζει να μένει ακλόνητο στα ποσοστά του.

Κάμψη των ποσοστών του ΑΚΡ δείχνει νέα δημοσκόπηση έναν και πλέον μήνα πριν τις νέες τουρκικές εκλογές, στις οποίες το κόμμα του Ερντογάν κινδυνεύει ξανά να μην αποσπάσει την αυτοδυναμία.

Η δημοσκόπηση εμφανίζει ευνοημένο -έστω και πολύ μακριά από την πρωτιά- το κεμαλικό CHP ενώ το φιλοκουρδικό HDP μοιάζει να μένει ακλόνητο στα ποσοστά του.

Σε δημοσκόπηση του ινσιτούτου Gezici, το AKP εμφανίζεται στο 39,3%, έχοντας υποχωρήσει 1,6 μονάδα. Στις περασμένες εκλογές, το 40,9% που είχε καταφέρει δεν αρκούσε για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αρκετά ενισχυμένο στη δεύτερη θέση βρίσκεται το κεμαλικό CHP, που εμφναίζεται στο 28,1% (έναντι 25%). Τρίτο είναι το εθνικιστικό MHP στος 16,8% (έναντι 16,3%).

Το φιλοκουρδικό HDP εμφανίζεται στο 13,5%. Το κόμμα μοιάζει έτσι σε απόσταση ασφαλείας από το όριο 10% για είσοδο στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η εικόνα της δημοσκόπησης είναι μεν αντίστροφη προηγούμενης του Metropoll (όπου το AΚΡ εμφανιζόταν να ενισχύεται ελαφρά), συμφωνεί όμως, όπως και οι προηγούμενες, στο καίριο σημείο της αμφίβολης αυτοδυναμίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024