Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής

Ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής

Σε ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής οδηγεί το αποτέλεσμα της αναμέτρησης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, από τη ΝΔ ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, καθώς και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Εκτός Βουλής και οι Ελ.Γερασιμίδου, Σπ. Χαλβατζής και Τέρενς Κουίκ.

Σε ηχηρές απουσίες από τη σύνθεση της νέας Βουλής οδηγεί το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 20ής Σεπτεμβρίου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός Βουλής μένουν, μεταξύ άλλων, ο στενός συνεργάτης του Αλ.Τσίπρα, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αλλά και ο Γ.Κυρίτσης. Στην Α’ Αθήνας η έδρα του Χριστόφορου Βερναρδάκη φαίνεται ότι πηγαίνει στην Ένωση Κεντρώων και τον Μάριο Γεωργιάδη.

Από τη ΝΔ δεν εκλέγονται οι Φ.Πιπιλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Γ.Ορφανός (Α’ Θεσσαλονίκης).

Επίσης από τη ΝΔ δεν εκλέγεται ο Λευτέρης Αυγενάκης, αν κρατήσει την έδρα στο Ηράκλειο ο πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αν όμως ο κ. Μεϊμαράκης επιλέξει να κρατήσει την έδρα στη Β’ Αθηνών, δεν εκλέγεται ο Αργύρης Ντινόπουλος στην ίδια περιφέρεια.

Στην Α’ Πειραιά δεν εκλέγεται ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στην ίδια περιφέρεια μία έδρα εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων. Στην Α’ Θεσσαλονίκης οι υποψήφια της ΝΔ, Έλενα Ράπτη τελικά εκλέγεται, μετά το θρίλερ της καταμέτρησης.

Από το ΚΚΕ δεν εκλέγονται ο Σπ. Χαλβατζής και η Ελένη Γερασιμίδου, ενώ από το Ποτάμι εκτός Βουλής μένουν η Αντιγόνη Λυμπεράκη, η Αθηνά Δρέττα και ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εκτός μένουν ο Πύρρος Δήμας, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης. Ο πρώην υπουργός μένει εκτός Βουλής καθώς η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματά επέλεξε να κρατήσει την έδρα της Β’ Αθηνών αντί της Αχαΐας. Με την επίλογή της, η κ. Γεννηματά δίνει την έδρα στον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, υποψήφιος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αχαΐα, ο οποίος μάλιστα είχε οριστεί γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Στην Β’ Πειραιά, ο Γιάννης Λαγός από τη Χρυσή Αυγή τελικά εκλέγεται.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκτός μένουν ο Τέρενς Κουίκ και ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Τέλος, εκτός Βουλής μένουν τα πολιτικά στελέχη που εντάχθηκαν στη Λαϊκή Ενότητα, όπως η Ζωή Κωνσταντοπούλου (Α’ Αθήνας), ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Δημήτρης Στρατούλης (Β’ Αθήνας), Κώστας Ήσυχος (Β’ Αθήνας), η Νάντια Βαλαβάνη (Β’ Αθήνας) και ο Κώστας Λαπαβίτσας (Ημαθία).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024