Να προχωρήσει στη συγκρότηση μίας ισχυρής φιλοευρωπαϊκής και προοδευτικής κυβέρνησης συνασπισμού με τη συμμετοχή του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος του ευρωσοσιαλιστών Τζάνι Πιτέλα μετά την εκλογική επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εκ μέρους των Ευρωπαϊων Σοσιαλιστών, ο Τζάνι Πιτέλα αναφέρει ότι οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα είναι νίκη της δημοκρατίας και των ελληνικών φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και μία σαφής ήττα για τη δεξιά.

Σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός φιλοευρωπαϊκός και προοδευτικός συνασπισμός που μπορεί να συνδυάσει τις προσπάθειες για βιώσιμη ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και κοινωνική δικαιοσύνη.

Και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «τα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, για να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας».

Ο Τζάνι Πιτέλα υπογραμμίζει εκ νέου «την ανάγκη λύσης του μη βιώσιμου ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι δίχως μείωση του χρέους δεν υπάρχει ελπίδα για ανάκαμψη και ανάπτυξη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο