Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα

Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες, «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα

Με δυσκολία διεξαγόταν για μία ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής η κυκλοφορία στον κόμβο των Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι κυκλοφορούσαν στο οδόστρωμα μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια».

Με δυσκολία διεξαγόταν για μία ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής η κυκλοφορία στον κόμβο των Κερδυλλίων της Εγνατίας Οδού, καθώς αγρότες και κτηνοτρόφοι κυκλοφορούσαν στο οδόστρωμα μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια».

Οι αγρότες παραμένουν και σε πολλά άλλα «μπλόκα» από τις 16 Σεπτεμβρίου και έχουν προαναγγείλει ότι την Κυριακή θα συγκεντρωθούν σε εκλογικά κέντρα και συνοριακούς σταθμούς.

Τα φυλλάδια που μοιράστηκαν στην Εγνατία «είναι μια ήπιας μορφής κινητοποίηση, συμβολικού χαρακτήρα. Δεν έχουμε στόχο να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κομφούζιο και να εμποδίσουμε τον κόσμο να πάει στις δουλειές του, απλώς θέλουμε να τον ενημερώσουμε για τον αφανισμό του πρωτογενούς τομέα που θα φέρει η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου» δήλωσε το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Γιάννης Παναγής.

Τα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι αυτά που, όπως λένε οι ίδιοι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες και κτηνοτρόφοι, τους αναγκάζουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, βρίσκεται μαζί με αντιπροσωπεία του κλάδου στην Αθήνα και από το πρωί της Παρασκευής έχουν συναντήσεις με τους επικεφαλής των κομμάτων. Τελευταία συνάντηση θα είναι το απόγευμα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Οι βορειοελλαδίτες αγρότες βρίσκονται στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στον δρόμο του τελωνείου Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλλίων στις Σέρρες, στη δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον κόμβο Λαρίσης στην Κοζάνη.

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις δίνουν, σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.

Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί συνεδρίαση του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024