Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Με επιρροές από το IAA Concept το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes-Benz

Ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Mercedes-Benz αποκαλύπτει, από την Φρανκφούρτη ότι το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας με ορίζοντα το 2018 και υπόσχεση για ηλεκτρική αυτονομία 500 χλμ. θα αντλήσει στοιχεία από το concept car που η φίρμα παρουσίασε στη γερμανική μπιενάλε.

Με φόντο την αποκάλυψη του φουτουριστικού IAA Concept στην έκθεση της Φρανκφούρτης, η γερμανική φίρμα δίνει λίγα ακόμα στοιχεία για μια νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση και η οποία θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για μια ευρεία γκάμα ηλεκτροκίνητων.

Όπως είχε αποκαλύψει, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της γερμανικής φίρμας, Thomas Weber, το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα έχει αυτονομία που θα φτάνει τα 500 χλμ. χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει κάτι για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Επανερχόμενος, ωστόσο στο θέμα από την έκθεση της Φρανκφούρτης, ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται για κάτι που θα είναι «μοναδικό, διαφορετικό, θα προσφέρει συγκινήσεις», διευκρινίζοντας ότι πολλά από τα στοιχεία του αστραφτερού Aerodynamic Automobile Concept που παρουσιάστηκε στην Φρανκφούρτη, όπως η αεροδυναμική και η αισθητική θα επηρεάσουν το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο που αναμένεται το 2018.

Επίσης, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του T. Webber, το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα αξιοποιήσει μια ευέλικτη «έξυπνη» αρχιτεκτονική η οποία, στο μέλλον, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλα ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Υπενθυμίζεται ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με την μεγαλύτερη αυτονομία που έχει η Mercedes-Benz σήμερα στην γκάμα της αυτή τη στιγμή είναι η B-Class Electric Drive της οποίας οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της εξασφαλίζουν αυτονομία 200 χλμ.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024