Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισοπαλία για τον Αστέρα που μπορούσε και τη νίκη

Ισοπαλία για τον Αστέρα που μπορούσε και τη νίκη

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα του Europa League για τον 11ο όμιλο. Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι παίκτες του Βεργέτη προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάσα στο 2’, ενώ ο Λάφατα στο 56’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα είχαν κι από ένα δοκάρι. Δύο γκολ ακυρώθηκαν στη Σπάρτα Πράγας.

Ο Αστέρας Τρίπολης έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σπάρτα Πράγας στην πρεμιέρα του Europa League για τον 11ο όμιλο.

Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι οι παίκτες του Βεργέτη προηγήθηκαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Μάσα στο 2’, ενώ ο Λάφατα στο 56’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι δύο ομάδες που προσέφεραν πλούσιο θέαμα είχαν κι από ένα δοκάρι. Δύο γκολ ακυρώθηκαν στη Σπάρτα Πράγας.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δημιούργησε.

Μόλις στο 2ο λεπτό οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ! Ο Μπερτόλιο με εξαιρετική μεταβίβαση βρήκε τον Μάσα κι αυτός με ωραίο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Μπίτσικ στο τετ α τετ και να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες του Στάικου συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι και στο 12’ ο Γιάννου έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ο Ελληνας επιθετικός βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Μπίτσικ, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτα.

Τρία λεπτά αργότερα οι Τσέχοι απείλησαν για πρώτη φορά. Ο Χουζμπάουερ έκανε το σουτ, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα.

Το παιχνίδι είχε πολύ ωραίο ρυθμό και η Σπάρτα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και προσπαθούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Στο 24’ οι Τσέχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Υστερα από κόρνερ του Ντότσκαλ, ο Φρίντεκ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κοζίτσκι και πέρασε άουτ.

Η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία ήταν στο 44’ ο Λαφάτα βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Αστέρα και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ όμως ακυρώθηκε, καθώς ο επιθετικός της Σπάρτα ήταν σε θέση οφσάιντ. Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 1-0 υπέρ του Αστέρα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο και ο Αστέρας Τρίπολης έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ. Στο 48’ ο Μάσα βγαίνει τετ α τετ με τον Μπίτσικ, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Φούντας βγήκε στην αντεπίθεση θέλησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα της Σπάρτα, αλλά η εξαιρετική του έμπνευση πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 56΄ η Σπάρτα στην πρώτη της ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ευτύχισε να ισοφαρίσει! Υστερα από μία κόντρα ο Λάφατα ευνοήθηκε και βρέθηκε μόνος του στην καρδιά της άμυνας του Κοζίτσκι κι ανενόχλητος έκανε το 1-1.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες κι από αυτές καμία δεν ήταν αξιοσημείωτη.

Στο 86’ ο Γιάννου μέσα από την περιοχή δεν καταφέρνει να σημαδέψει σωστά και να χάσει μία σημαντική ευκαιρία

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Σπάρτα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής της συνάντησης Στραχόνια, έδωσε φάουλ του Κρέιτσι πάνω στον Κοζίτσκι.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 και ο Αστέρας ξεκίνησε με ισοπαλία την παρουσία του στο Europa League

Κίτρινες Κάρτες: Εντερσον, Μάσα, Ιγκλέσιας / Γίρατσεκ, Κόστα

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης):
Κοζίτσκι, Λουί, Γκοϊάν, Αλόκο, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Έντερσον (77’ Χαμντανί), Φούντας (64’ λ.τ. Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (71’ Φερνάντες), Γιάννου

Σπάρτα Πράγας (Ζντένεκ Σκάζνι):
Mπίτσικ, Χιμπς, Κόστα, Χόλεκ, Φρίντεκ, Γίρατσεκ (83’ Μάρατσεκ), Χουζμπάουερ (64’ Φατάι), Ματεγιόφσκι, Κρέιτσι, Ντότσκαλ, Λάφατα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024