ΓΓ του ΟΗΕ: Η ρωσική στήριξη στη Συρία θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν είπε την Τετάρτη ότι η ρωσική στρατιωτική στήριξη προς την συριακή κυβέρνηση θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις στη χώρα. Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπαν είπε: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση». Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε ότι η Ρωσία έχει προτείνει συνάντηση στρατιωτικών αξιωματούχων ανάμεσα στις δύο χώρες για τα επόμενα βήματα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν είπε την Τετάρτη ότι η ρωσική στρατιωτική στήριξη προς την συριακή κυβέρνηση θα επιδεινώσει τις συγκρούσεις στη χώρα.
Ερωτηθείς για το θέμα, ο Μπαν είπε: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση, ανησυχώ για όσους παρέχουν όπλα».
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε ότι η Μόσχα πρότεινε να πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ στρατιωτικών αξιωματούχων της Ρωσίας και των ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας.
Ο Κέρι είπε ότι συνομιλεί με τον Λευκό Οίκο και το Πεντάγωνο για την πρόταση αυτή, μετά από συνομιλίες που είχε με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.
Ο Κέρι είπε ότι η πρόταση έγινε προκειμένου να συζητηθεί τι θα πρέπει να γίνει για να μειωθούν οι συγκρούσεις, «με σεβασμό στους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε και προκειμένου να έχουμε μια πλήρη και ξεκάθαρη κατανόηση για τον δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας και για τις προθέσεις του καθενός».
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής γενικός επιτελάρχης της Ρωσίας Νικολάι Μπογκντανόφσκι δήλωσε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει προς το παρόν να χτίσει αεροπορική βάση στη Συρία. «Αλλά οτιδήποτε μπορεί να συμβεί» φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Οι διαιτητές της 2ης αγωνιστικής των play offs
- «Πάμε μια βόλτα;»: Τι θα δούμε στην εκπομπή της Νίκης Λυμπεράκη στο MEGA
- Classic Rock: Το μεγάλο αφιέρωμα για τους Rolling Stones έρχεται την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
- Int.: Έρχεται αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- ΑΕΚ – Μπανταλόνα: Ώρα υπέρβασης και πρόκρισης για την Ένωση
- Πυρ ομαδόν κατά της πρότασης για δόμηση σε περιοχές Natura
- Ο Κάνιε Γουέστ κινδυνεύει με απαγόρευση εισόδου και στη Γαλλία
- Τα ενοίκια «καίνε» το πορτοφόλι των νοικοκυριών – Αποκαλυπτική μελέτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442