Πούτιν κατά Έλτον Τζον για το «τηλεφώνημα» (;) για τα γκέι δικαιώματα
Ο Έλτον Τζον είχε προσφερθεί να διαφωτίσει τον Πούτιν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, επικρίνοντας την στάση της Μόσχας που, μεταξύ άλλων, έχει ποινικοποιήσει τη λεγόμενη «γκέι προπαγάνδα». Ο τραγουδιστής ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος ανταποκρίθηκε, σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε μαζί του -κάτι όμως που διέψευσε το Κρεμλίνο.
Ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον είχε προσφερθεί να διαφωτίσει τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, επικρίνοντας την στάση της Μόσχας που, μεταξύ άλλων, έχει ποινικοποιήσει τη λεγόμενη «γκέι προπαγάνδα».
Ο τραγουδιστής ανέφερε πως ο ρώσος πρόεδρος ανταποκρίθηκε, σήκωσε το τηλέφωνο και συνομίλησε μαζί του -κάτι όμως που διέψευσε το Κρεμλίνο, αφήνοντας τον Έλτον Τζον στα κρύα του λουτρού.
Το νήμα της υπόθεσης ξεκινά από μία συνέντευξη στο βρετανικό BBC. Ο Έλτον Τζον είχε αναφερθεί στην πολιτική που ακολουθεί η Μόσχα και είχε προσφερθεί να συνομιλήσει με τον Πούτιν για το ζήτημα.
«Δεν έχω αυταπάτες πως θα του αλλάξω γνώμη, αλλά τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει» είχε πει ο βρετανός τραγουδιστής.
Την Τρίτη το βράδυ, λίγες ημέρες μετά τη συνέντευξη, ο Έλτον Τζον επανήλθε με μία απροσδόκητη ανάρτηση στο Instagram: Το πορτρέτο του Βλαντιμίρ Πούτιν και ένα ευχαριστήριο μήνυμα.
Από τον πιστοποιημένο του λογαριασμό, ο Έλτον Τζον έστειλε «ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο Πούτιν που επικοινώνησε και μίλησε μαζί μου στο τηλέφωνο σήμερα». «Ανυπομονώ να σας συναντήσω πρόσωπο με πρόσωπο και να συζητήσουμε το θέμα της ισότητας για LGTB στη Ρωσία» έκλεινε το μήνυμα.
Λίγο αργότερα όμως, το Κρεμλίνο άδειασε κανονικότατα τον βρετανό τραγουδιστή.
Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πέσκοφ διέψευσε την αναφορά, λέγονας πως «ο πρόεδρος Πούτιν δεν είχε συνομιλία με τον Έλτον Τζον και, επιπλέον, δεν έλαβε αίτημα να τον συναντήσει».
Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου εμφανίστηκε ανοικτός, λέγοντας πως ο ρώσος πρόεδρος «θα ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με τον Έλτον Τζον» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάλι ξεκίνησε το λιντσάρισμα «υπόπτων» που οι πολίτες θεωρούν συνεργούς
- Καμπανάκι από τη Μaersk – «Φέσι» μισό δισ. κάθε μήνα λόγω του πολέμου στο Ιράν
- LIVE: Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης
- Ο Άρι Άστερ ήθελε τόσο πολύ την Σκάρλετ Γιόχανσον στη νέα του ταινία που άλλαξε όλο το πρόγραμμά του
- Δημοσκόπηση: Τον δρόμο της εξόδου δείχνουν οι πολίτες σε Μητσοτάκη-ΝΔ – Εμπιστοσύνη σε Κοβέσι, συντριπτικό «ναι» σε εξεταστική για υποκλοπές
- Συνελήφθη στην Αγία Βαρβάρα 22χρονος με όπλο και 4.000 ευρώ – Έκανε απάτες παριστάνοντας τον λογιστή στα Γρεβενά
- Έχουμε βίντεο: Τι έγινε στα backstage της δεύτερης πρόβας του Akyla για την Eurovision;
- Ο Λανουά επέλεξε για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ τον τελευταίο διαιτητή σε ορισμούς στη La Liga
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442