Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις
Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση στην εκλογική μάχη της προσεχούς Κυριακής.
Οριακό προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη. Και στις δύο έρευνες, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται να διεκδικεί την τρίτη θέση στην εκλογική μάχη της προσεχούς Κυριακής.
Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Pulse για το Action24, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 0,5%.
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής (στην παρένθεση, επί των εγκύρων): ΣΥΡΙΖΑ 27% (28%), ΝΔ 27,5% (28,5%), ΧΑ 6,5% (7%), ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,5% (7%), Ποτάμι 5% (5,5%), ΚΚΕ 5% (5,5%), Λαϊκή Ενότητα 3,5% (3,5%), Ένωση Κεντρώων 2,5% (3%), ΑΝΕΛ 2% (2,5%).
Είναι η πρώτη φορά από την προκήρυξη των εκλογών που η Pulse καταγράφει προβάδισμα της ΝΔ (στην προηγούμενη έρευνα, την περασμένη Τρίτη, η διαφορά ήταν 0,5% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ).
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μειμαράκη με 36% έναντι 34%.
Ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται του κ. Τσίπρα στο ότι διασφαλίζει περισσότερο τη σταθερότητα της χώρας, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, και την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται στα θέματα διασφάλισης της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και στην διαπραγμάτευση του χρέους.
Προβάδισμα 0,8% για τη ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζει δημοσκόπηση της Data RC για λογαριασμό της εφημερίδας Πελοπόννησος.
Άκυρο ή λευκό δηλώνει ότι θα επιλέξει το 2,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 9,8%.
Σύμφωνα πάντως με τη δημοσκόπηση, το 58,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι νικητής των εκλογών θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τη ΝΔ το ίδιο πιστεύει το 28,1%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 48,2% θετικές γνώμες και ακολουθούν ο Αλέξης Τσίπρας με 39,3% και ο Σταύρος Θεοδωράκης με 38,7%.
Στο ερώτημα για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται με 40% και ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 39,6%. Κανένας δηλώνει το 18,1%.
Η έρευνα της DATA RC ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες μετά το πρώτο ντιμπέιτ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ μεταξύ των Τσίπρα-Μεϊμαράκη.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής