Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με κορυφαίο τον... Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πλατανιά

Με κορυφαίο τον… Ρομπέρτο, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Πλατανιά

Με εξαιρετικό τον Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3Χ3 στο πρωτάθλημα με τα τέρματα των Ντουρμάζ (11΄), Ντομίνγκες (52΄), Μαζουακού (59΄), ενώ για τους Χανιώτες, που δεν έχουν ακόμη βαθμό, μείωσε στο 71΄ ο Μπανανά. Ωστόσο, οι Πειραιώτες προβλημάτισαν αμυντικά και εάν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο που «έβγαλε» το πέναλτι στο 1' και έπιασε τα... άπιαστα, ενδεχομένως ο αγώνας να είχε πάρει και εντελώς διαφορετική τροπή!

Με εξαιρετικό τον Τσόρι Ντομίνγκες ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 τον Πλατανιά στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 3Χ3 στο πρωτάθλημα με τα τέρματα των Ντουρμάζ (11΄), Ντομίνγκες (52΄), Μαζουακού (59΄), ενώ για τους Χανιώτες, που δεν έχουν ακόμη βαθμό, μείωσε στο 71΄ ο Μπανανά. Ωστόσο, οι Πειραιώτες προβλημάτισαν αμυντικά και εάν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο που «έβγαλε» το πέναλτι στο 1′ και έπιασε τα… άπιαστα, ενδεχομένως ο αγώνας να είχε πάρει και εντελώς διαφορετική τροπή!

Οι δύο ομάδες είχαν και από ένα χαμένο πέναλτι, αρχικά ο Πλατανιάς στο 30ο δευτερόλεπτο με τον Ντίνα και εν συνεχεία ο Ολυμπιακός στο 62` με τον Ντομίγκες. Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Ντομίγκες, ο οποίος για πρώτη φορά εφέτος αγωνίστηκε στην βασική ενδεκάδα (έπαιξε για 38 λεπτά στο ματς με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ).

Ο Μάρκο Σίλβα «σύστησε» τον Ιντέγε στους φίλους του Ολυμπιακού με την έναρξη του αγώνα, με τον Ερνάνι να μένει εκτός. Αντίθετα, ο Ντουρμάζ, αν και δεν βρίσκεται στη λίστα των παικτών που δηλώθηκαν για το Champions League, ξεκίνησε βασικός δικαιώνοντας την επιλογή αυτή από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Εκτός βασικής 11άδας έμεινε και ο Φορτούνης, ο οποίος προερχόταν από ενοχλήσεις στο πόδι και προτιμήθηκε να προφυλαχθεί ενόψει Μπάγερν Μονάχου.

Ο Πλατανιάς προσπάθησε να αιφνιδιάσει και θα τα κατάφερνε εάν στο 30ο δευτερόλεπτο του αγώνα δεν είχε να αντιμετωπίσει τον εκπληκτικό Ρομπέρτο. Με τη συμπλήρωση μισού λεπτού στον αγώνα, ο Ντα Κόστα μάρκαρε αντικανονικά τον Γιακουμάκη και ο Καλογερόπουλος έδειξε την εσχάτη των ποινών, δίνοντας στον Πορτογάλο αμυντικό και την κίτρινη κάρτα. Ο Ντίνας κλήθηκε να εκτελέσει το πέναλτι, όμως ο Ρομπέρτο απέκρουσε με τα πόδια, βγάζοντας την ομάδα του αλώβητη από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε με το λάθος του Ντα Κόστα.

Με την πάροδο του χρόνου η πίεση του Πλατανιά σταδιακά άρχισε να εξασθενεί, με αποτέλεσμα να έρθει και το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. Ο Ντομίνγκες με πάσα ακριβείας βρήκε τον Ντουρμάζ αμαρκάριστο στο ύψος σχεδόν του πέναλτι και ο Σουηδός με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά πλευρά της εστίας του Ολιμπά (1-0) στο 11ο λεπτό. Αυτό ήταν το πρώτο εφετινό γκολ του Ντουρμάζ στην 3η του συμμετοχή με τους «ερυθρόλευκους» στην εφετινή Super League.

Ο Ολυμπιακός στο 24` και ενώ είχε αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα -απέναντι στον αμυντικογενή Πλατανιά- λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Καμπιάσο άνοιξε ωραία την μπάλα στα δεξιά για τον Πάρντο, ο οποίος έκανε την παράλληλη σέντρα για τον Γιεβγέν να μπαίνει στη φάση και στην προσπάθειά του να διώξει η μπάλα κατευθυνόταν προς τα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Ολιμπά πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Καλογερόπουλος διέκοψε το ματς στο 42ο λεπτό όταν ο Καμπιάσο τραυματίστηκε στο πρόσωπο, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι ανησυχητικό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε πάλι κοντά στο γκολ, όμως η μπάλα από το δυνατό σουτ του Τσόρι αρκετά μέτρα μακριά από τη μεγάλη περιοχή, σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά.

Η υπόθεση «τρίποντο» ουσιαστικά καθάρισε στις αρχές του β` ημιχρόνου. Στο 52ο λεπτό, ο Ιντέγε μπήκε στην αντίπαλη περιοχή, έκανε την πάσα με τακουνάκι στον επερχόμενο Ντομίνγκες ο οποίος με ωραία ντρίμπλα και καλοζυγισμένο αριστερό πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά (2-0). Στο 59ο λεπτό ωραίος συνδυασμός του Μαζουακού με τον Ντουρμάζ, με τον τελευταίο να δίνει στον Γάλλο αριστερό μπακ και με πλασέ να κάνει το 3-0 για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο 62` κέρδισαν πέναλτι όταν ο Βάντερσον ανέτρεψε τον Πάρντο. Την εσχάτη των ποινών κλήθηκε να εκτελέσει ο Ντομίνγκες, με τον Ολιμπά ωστόσο να αποκρούει εντυπωσιακά πέφτοντας στη σωστή γωνία. Στο δίλεπτο 64`-65`, ο Μάρκο Σίλβα έβγαλε τους δύο βασικούς πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού στον αγώνα, Τσόρι Ντομίνγκες και Ντουρμάζ, βάζοντας τους Φορτούνη αλλά και τον νεοαποκτηθέντα Ερνάνι.

Στο 70ο λεπτό, ο Ρομπέρτο απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το εντυπωσιακό σουτ του Πάγκαλου, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα η μείωση του σκορ από τον Πλατανιά. Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπανανά με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αριστερή πλευρά του «ερυθρόλευκου» τέρματος (3-1). Η αμηχανία στην άμυνα του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο επόμενο τρίλεπτο. Στο 73` ο Ρομπέρτο απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Στανισάβλιεβιτς, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού είπε «όχι» σε νέο σουτ του Ντίνα.

Ο Μάρκο Σίλβα στο 80` έριξε στο ματς και τον Φουστέρ (στη θέση του Πάρντο), με τον Ιντέγε στο 81ο λεπτό να αστοχεί από κοντά, στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού μετά τη «μίνι» πολιορκία των φιλοξενουμένων. Στο 84` οι Κρήτες έχασαν μοναδική ευκαιρία για να μειώσουν ακόμη περισσότερο, όμως ο Πάγκαλος αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, αστόχησε αφού η μπάλα βρήκε πάνω σε σώμα αμυντικού.

Στο 90ο λεπτό, ο διαιτητής Καλογερόπουλος με υπόδειξη του βοηθού του, ακύρωσε (λανθασμένα) το γκολ του Καμπιάσο. Από τη σέντρα του Ερνάνι από τα αριστερά, ο Μιλιβόγεβιτς δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ και ο Καμπιάσο σκόραρε. Ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε. Στο 3ο από το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Πάγκαλος βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ από κοντινή απόσταση, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε κρατώντας το 3-1 υπέρ της ομάδας του.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Ντα Κόστα (1`), Γκνιάτιτς (3`), Βάντερσον (62`)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Ντομίνγκες (65` Φορτούνης), Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ (64` Ερνάνι), Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (80` Φουστέρ), Καμπιάσο, Ιντέγε.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Γιακουμάκης, Αποστολόπουλος, Βάντερσον, Στανισάβλιεβιτς, Γκνιάτιτς, Ντίνας (77` Ράμος), Γιεβγέν (58` Ιτούα), Μαχαμάτ (61` Μενδρινός), Πάγκαλος, Μπανανά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024