Σε διαθεσιμότητα πέντε εργαζόμενοι για το τραγικό δυστύχημα στα ΕΛΠΕ
Σε διαθεσιμότητα τίθενται πέντε εργαζόμενοι του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Μαΐου, έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας και την οριστικοποίηση του πορίσματος.
Σε διαθεσιμότητα τίθενται πέντε εργαζόμενοι του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια σε σχέση με το τραγικό δυστύχημα του περασμένου Μαΐου, έπειτα από την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας και την οριστικοποίηση του πορίσματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, οι πέντε εργαζόμενοι, από διάφορα ιεραρχικά επίπεδα, τίθενται σε διαθεσιμότητα μέχρι την οριστικοποίηση της προανακριτικής διαδικασίας και για μέγιστο διάστημα έξι μηνών χωρίς, όμως, να επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις, λόγω της εκκρεμούς διερεύνησης του συμβάντος από τις αρμόδιες Αρχές.
Στην ανακοίνωση ακόμη τονίζεται πως «η Διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων, έχοντας πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέλφους και τους οικείους τους, αλλά και προς όλους τους εργαζομένους στον Όμιλο, δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει καμία έκπτωση ή ολιγωρία σε θέματα ασφάλειας στην εργασία, διασφαλίζοντας το ύψιστο αγαθό, που είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής».
Ο όμιλος προχωρά σε νέο Σύστημα Ασφάλειας Διυλιστηρίων, στο πλαίσιο του οποίου τέθηκε σε εφαρμογή ένα δομημένο πρόγραμμα δράσεων με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας ασφάλειας εντός του Ομίλου. Επίσης, εκπόνησε νέο Οργανόγραμμα Διυλιστηρίων, με αναβάθμιση των Διευθύνσεων Ασφαλείας και έμφαση στην ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων και του εξοπλισμού και την εύρυθμη λειτουργία των Διυλιστηρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτων ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)
- Σε έξαρση η σύφιλη και η γονόρροια στην Ευρώπη – Απότομη άνοδος και στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε σε κανάλι – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
- Συμβολαιογράφοι Αθήνας: Αποχή διαρκείας από τη δημοσίευση διαθηκών – Ζητούν σαφές νομοθετικό πλαίσιο
- Γιατί στην Ιρλανδία του πρώιμου Μεσαίωνα υπήρχαν νόμοι για τις μέλισσες;
- Μπιέλσα: «Τελειώνει η δουλειά μου στην Ουρουγουάη μετά το Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442