Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» Τσίπρα σε συνεργασία με τη ΝΔ, ζητά αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

«Όχι» Τσίπρα σε συνεργασία με τη ΝΔ, ζητά αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την σύντομη στάση του στην Κομοτηνή, την Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

Επίθεση στον αρχηγό της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε κατά την σύντομη στάση του στην Κομοτηνή, την Παρασκευή, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Με ένα πρόγραμμα που θα ακυρώνει ό,τι κατακτήσαμε αυτούς τους έξι μήνες παρά το γεγονός ότι είχαμε τη θηλιά στο λαιμό μας; (…) Θα δώσουμε την μάχη των μαχών για την απομείωση του χρέους με σχέδιο και προοπτική ή θα ξαναφέρουμε τα κοράκια των αγορών και θα ξαναπούμε, όπως έλεγε ο κ,. Σαμαράς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ουδείς αναμάρτητος;».

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή οι πιο ακραίες συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη μαζί με το εγχώριο κατεστημένο που κυβέρνησε την χώρα είχαν σχέδιο να είμαστε σύντομη παρένθεση στο φαύλο καθεστώς των τελευταίων 40 χρόνων επιχειρώντας να το υλοποιήσουν με την πιστωτική ασφυξία αρχικά, αργότερα με το κλείσιμο των τραπεζών και, τέλος, φτιάχνοντας σενάρια του Grexit, όπου και μας περίμεναν να πέσουμε μέσα στις 12 του Ιούλη».

«Αποφύγαμε και τις τρεις παγίδες», τόνισε, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι «το σενάριο της παρένθεσης που δεν υλοποιήθηκε, τώρα κάποιοι πιστεύουν ότι θα το υλοποιήσουν στηριζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες, στο γεγονός ότι δικοί μας βουλευτές έριξαν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς. Όμως θα μείνουν με την ελπίδα διότι ο λαός μας θα δώσει την πρώτη ευκαιρία-όχι την δεύτερη, γιατί τώρα πρέπει να υπηρετήσουμε την σταθερότητα με μια δύσκολη συμφωνία που δίνει όμως διέξοδο και προοπτική».

«Τώρα θα έχουμε την δυνατότητα να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το πώς θα θεμελιώσουμε σε θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης σταθερότητας και προκοπής την πατρίδα μας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στην μέγγενη ενός συστήματος διαφθοράς και διαπλοκής που έτρωγε τα σωθικά μας. Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε και τις μάχες μέσα για να γκρεμίσουμε αυτό το σύστημα», κατέληξε.

Απαντώντας στις προτροπές για δημιουργία κλίματος εθνικής συναίνεσης ο κ. πρώην πρωθυπουργός απάντησε ότι «η πραγματική εθνική συναίνεση είναι με τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και όχι με αυτές που κατέστρεψαν τον τόπο».

«Απαντώ από την Κομοτηνή στον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος τη μια λέει ότι θέλει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό ακόμα και τον Τσίπρα και την άλλη λέει ότι δεν θέλει τον Τσίπρα για πρωθυπουργό, ότι μας έχει ζαλίσει με τις παλινωδίες του, ότι θα κερδίσουμε με τέτοιο σκορ έτσι ώστε στην επόμενη Βουλή να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών για να μην είμαστε όμηροι των δυνάμεων που μας έφεραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Θα γίνει η μεγάλη ανατροπή»

Την ανάγκη ο ελληνικός λαός να στείλει ένα σαφή μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που έχουν εκλογές μετά τις ελληνικές, ώστε ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων και να υπάρξει ένα μήνυμα ελπίδας ότι πρέπει να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Καβάλα όπου μίλησε σήμερα το βράδυ στη διάρκεια ανοιχτής προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι το μήνυμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου δεν πρέπει να είναι «ένα μήνυμα απογοήτευσης για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν μπροστά τους εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι προχωράμε μπροστά και περιμένουμε να έρθουν κι αυτοί μαζί μας. Σκεφτείτε πόσο διαφορετική θα είναι η εικόνα στις Βρυξέλλες όταν στις συναντήσεις κορυφής αντί στην αίθουσα να υπάρχουν εκπρόσωποι των συντηρητικών δυνάμενων να υπάρχουν εκπρόσωποι που θα σηματοδοτούν την ανάπτυξη και την πρόοδο».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την προσπάθεια σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες θα γίνει η μεγάλη ανατροπή. «Τώρα που όλοι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει κρυφό σχέδιο, που δώσαμε έναν αγώνα έντιμο και ειλικρινή ζητούμε να μας δώσετε δυο βουλευτές περισσότερους απ’ όσους μας δώσατε στις 25 Γενάρη για να δοθεί οριστικό τέλος στο παλιό και να επιστέψει στον τόπο η κοινωνική δικαιοσύνη» είπε.

Η κρίσιμη τελευταία εβδομάδα

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές της 20 ης Σεπτέμβρη, επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας και σε δηλώσεις που έκανε από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

«Πιστεύουμε ότι η τελευταία βδομάδα είναι αυτή η οποία θα κρίνει, όχι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει πρώτος, αυτό κατά την άποψή μου είναι δεδομένο, αλλά αν θα πάρει μια νίκη που θα του δώσει τη δυνατότητα να κυβερνήσει και να κάνει τις μεγάλες τομές και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο πλησιάζουμε προς την τελική ευθεία, λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση, που θα κρίνει ποιοι θα κυβερνήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τόσο ξεκαθαρίζουν και τα πραγματικά διλήμματα που τίθενται πριν από την κάλπη σε κάθε πολίτη» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024