Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΟΠΑΠ και Σούπερ Λιγκ πέρασαν από σαράντα κύματα και ενώ οι δύο πλευρές βρέθηκαν κάποιες στιγμές πολύ κοντά και κάποιες άλλες σε συμφωνία, τελικά επικράτησαν τα… άκρα. Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος είναι πλέον δεδομένο πως σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις για κεντρική χορηγία, ενώ απορρίφθηκε και η πρόταση της «stoiximan».

Το ΔΣ του συνεταιρισμού απέρριψε οριστικά την πρόταση που έχει κατατεθεί εδώ και καιρό και το μόνο απομένει είναι να καθαρογραφτεί η απόφαση και να ανακοινωθεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη είχε γίνει ραντεβού μεταξύ του προέδρου της, Σούπερ Λιγκ, Γιώργου Μποροβήλου, με εκπροσώπους του ΟΠΑΠ, οι οποίοι επέμειναν στη χορηγία των 5 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, από τον ΟΠΑΠ απέρριπταν το αίτημα των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Βέροια για να μπορούν οι ομάδες να διαφημίζουν και άλλες στοιχηματικές εταιρίες στις φανέλες τους.

Πλέον το σενάριο να μην υπάρξει κεντρική χορηγία είναι πολύ πιθανό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή ακόμη και οι σύλλογοι να πληρώνουν από τα ταμεία τους διάφορες υποχρεώσεις όπως την εξόφληση των διαιτητών πριν από τις αναμετρήσεις!

Μποροβήλος: «Όχι στην αποκλειστικότητα»

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος, αμέσως μετά το Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν κατέστη εφικτή συμφωνία:

Αναλυτικά, τα λεγόμενά του:

«Εξετάστηκαν δύο προτάσεις. Της stoiximan που είχε εκπνεύσει και κρίθηκε χαμηλή. Και η πρόταση του ΟΠΑΠ που δεν μπορούσε να υλοποιηθεί λόγω της αποκλειστικότητας. Και ήδη ένα μέλος μας έχει μιλήσει με άλλη στοιχηματική εταιρεία. Αυτός ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Αποφασίστηκε το επόμενο βήμα, να απευθυνθούμε στην αγορά χωρίς δεσμεύσεις που δημιουργούν προβλήματα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Χωρίς αποκλειστικότητες ή άλλα προβλήματα.

Υπάρχει πρόβλημα δεν έχουμε λόγους να το κρύψουμε. Αλλά εκεί που οδηγήθηκαν τα πράγματα έπρεπε να προχωρήσουμε .Υπήρχαν σοβαρές αντιρρήσεις από τα μέλη για τις υπάρχουσες προτάσεις. Σας εξήγησα ότι στην πράξη δεν μπορούσε να προχωρήσει η πρόταση του ΟΠΑΠ.

Να σας θυμίσω ότι ουδείς είχε διαφωνήσει με το ύψος της χορηγίας. Για τη ρήτρα της αποκλειστικότητας υπήρχε αγκάθι. Εκ των πραγμάτων αυτή η πρόταση προσέκρουε στην αποκλειστικότητα. Υπάρχει δύσκολη κατάσταση την οποία αναγνωρίζουμε. Είμαστε ιδιωτικός φορές θα ακολουθήσουμε ό,τι είπε το συμβούλιο.

Πάμε στη λογική ενός χορηγού ο οποίος αυτά τα οποία θα αγοράζει, θα είναι αυτά που θα μπορούμε να του δώσουμε. Υπάρχουν προϊόντα όπως οι φανέλες που εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε. Δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε μια ομάδα να δώσει την φανέλα κατά αποκλειστικότητα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο