Προσλήψεις και δικαιότερη κατανομή κονδυλίων ζητούν οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί
Την πρόσληψη επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Δημόπουλο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, σε συνάντηση που είχαν χθες. Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζήτησαν επίσης δικαιότερη κατανομή κονδυλίων για τις εφημερίες.
Την πρόσληψη επικουρικών φαρμακοποιών και προσωπικού ζήτησε από τον υπουργό Υγείας, Αθανάσιο Δημόπουλο, η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, σε συνάντηση που είχαν χθες. Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζήτησαν επίσης δικαιότερη κατανομή κονδυλίων για τις εφημερίες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί έθεσαν στον υπουργό και ένα άλλο σημαντικό θέμα, την αναγκαιότητα ανάπτυξης κλινικής και νοσοκομειακής φαρμακευτικής ειδικότητας, θέμα που ήδη συζητείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Eπίσης, επισημάνθηκε η χρησιμότητα της ορθής κατανομής κονδυλίων για εφημερίες λοιπών επιστημόνων πλην γιατρών, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες εφημέρευσης των νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και όλοι συμφώνησαν πως οι σωστές δράσεις και η αποτελεσματική διαχείριση των δυνατοτήτων του κλάδου θα επιφέρουν εξοικονόμηση πόρων και ποιοτικότερες παροχές.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Χανιά: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- Όλυμπος: Αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας
- «Γιατί η Ρεάλ σταματά να ασχολείται με τον Ολίσε» (pic)
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν δύο 19χρονοι για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 35χρονου στον Δενδροπόταμο
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442