
Τέλη Σεπτεμβρίου η πληρωμή των εφημεριών των γιατρών
Τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθούν στα νοσοκομεία 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των γιατρών για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους.
Τέλη Σεπτεμβρίου θα δοθούν στα νοσοκομεία 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των γιατρών για το τρίτο τρίμηνο του 2015. Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ώστε να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους.
Χθες Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Δημόπουλος είχε σύσκεψη με διοικητικά στελέχη της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών –Πειραιώς) κατά τη διάρκεια της οποίας τους ενημέρωσε ότι προς το τέλος Σεπτεμβρίου το υπουργείο θα είναι έτοιμο να αποδώσει το σύνολο των εφημεριών των νοσοκομείων το οποίο ανέρχεται στα 56,2 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στη συνολική δαπάνη των εφημεριών των ιατρών για το τρίτο τρίμηνο (50,2 εκατομμύρια ευρώ στα Νοσοκομεία και 6 εκατομμύρια ευρώ στο ΠΕΔΥ).
Επίσης, το υπουργείο Υγείας διαπραγματεύεται με το υπουργείο Οικονομικών την αύξηση των ορίων δαπανών που αφορά στον εφοδιασμό των νοσοκομείων και των φορέων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά 300 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι να εξασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία τους και να επιτευχθεί ο απρόσκοπτος εφοδιασμός τους με υλικά και φάρμακα.
Παράλληλα, για την πληρωμή των προμηθευτών των νοσοκομείων, το υπουργείο προχώρησε στην υπογραφή σχετικής απόφασης χρηματοδότησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ κατά 90 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικής Εποπτείας Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, θα δοθούν οι παρακάτω τακτικές επιχορηγήσεις στα νοσοκομεία των ΥΠΕ:
– 1η ΥΠΕ : 33.156.000,00
– 2η ΥΠΕ: 12.467.000,00
– 3η ΥΠΕ : 6.249.000,00
– 4η ΥΠΕ :11.389.000,00
– 5η ΥΠΕ : 6.768.000,00
– 6η ΥΠΕ: 13.339.000,00
– 7Η ΥΠΕ : 6.632.000,00
Τέλος ο υπουργός Υγείας με στόχο να διασφαλίσει τη μόνιμη και συνεχή κάλυψη των ασθενών με φάρμακα μοναδικά και αναντικατάστατα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας προς τον ΙΦΕΤ για προγραμματισμό των παραγγελιών, καθώς επίσης και προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, όπως και στον ΕΟΠΥΥ, για πληρωμή του ΙΦΕΤ αυτών των υποχρεώσεων κατά προτεραιότητα, λόγω των περιορισμών των τραπεζικών συναλλαγών.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Επανέλαβε τα ίδια ψεύδη – Όλα θα λυθούν εκεί που πρέπει, στη δικαιοσύνη
- Survivor: Στη Δικαιοσύνη ο καπετάνιος που χτύπησε τον Σταύρο Φλώρο – Η φωτογραφία του από το νοσοκομείο
- Περιστέρι: Νέες σοκαριστικές μαρτυρίες για τα 6 παιδιά – «Λειτουργούσαν σαν στρατιωτάκια»
- Ημέρα πένθους στο Κίεβο: Ο Ζελένσκι καταδικάζει τη Ρωσία για την επίθεση σε πολυκατοικία που σκότωσε 24 άτομα
- The Expla-in Project | ΝΔ: Συνέδριο με φόντο την κούρσα διαδοχής
- «Οι Αθώοι»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Επιδημία Έμπολα ξέσπασε στο Κονγκό – Ανησυχία για εξάπλωση σε άλλες χώρες
- «Φως στο Τούνελ»: Τι θα δούμε στην αποψινή εκπομπή στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 15.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jon-t-jonsson-311815878-18206356-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442