Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιθ Ρίτσαρντς: «Αστείοι οι Black Sabbath και Metallica»

Κιθ Ρίτσαρντς: «Αστείοι οι Black Sabbath και Metallica»

Ελισάβετ Σταμοπούλου Στα 72 του χρόνια ο Κιθ Ρίτσαρντς δεν χάνει την ενέργεια, αλλά και τον καυστικό τρόπο του. Μια ανάσα πριν κυκλοφορήσει το σόλο άλμπουμ του, «Crosseyed Heart», το ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones, μιλά για τη νέα του δουλειά, βάλλει κατά της ραπ, ενώ δεν ξεχνά να αναφερθεί στην κόντρα με τον Μικ […]

Ελισάβετ Σταμοπούλου

Στα 72 του χρόνια ο Κιθ Ρίτσαρντς δεν χάνει την ενέργεια, αλλά και τον καυστικό τρόπο του. Μια ανάσα πριν κυκλοφορήσει το σόλο άλμπουμ του, «Crosseyed Heart», το ιδρυτικό μέλος των Rolling Stones, μιλά για τη νέα του δουλειά, βάλλει κατά της ραπ, ενώ δεν ξεχνά να αναφερθεί στην κόντρα με τον Μικ Τζάγκερ.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, αποκαλεί το άλμπουμ των Beatles, «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», συνονθύλευμα από σκουπίδια, και εκτοξεύει και προς άλλες κατευθύνσεις βολές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Daily News, μιλώντας για τη ροκ μουσική σημειώνει: «Μου ακούγεται σαν θαμπός γδούπος. Για τις περισσότερες μπάντες η εφαρμογή συγκοπής είναι ανέφικτη».

Ο Ρίτσαρντς δεν σταματά εκεί αφού στην «ατζέντα» των επικρίσεων εντάσσει και τη heavy metal. «Εκατομμύρια άνθρωποι είναι ερωτευμένοι με τους Metallica και Black Sabbath. Αυτό μου ακούγεται σαν ανέκδοτο».

Με τη μέταλ και τη ροκ εκτός «παιχνιδιού», ο Ρίτσαρντς στάζει δηλητήριο και για τη ραπ. «Πολλά τα λόγια, αλλά τόσα λίγα να πεις. Αυτό που κατάφερε η ραπ είναι να αναδείξει πόσοι κωφοί υπάρχουν εκεί έξω. Το μόνο που χρειάζονται οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό το είδος μουσικής είναι ντραμς και κάποιον να φωνάζει πάνω αυτά. Η κατηγορία των ατόμων που δεν μπορεί να διαχωρίσει τη μια νότα από την άλλη είναι μεγάλη».

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία δουλειά των Rolling Stones, με το «A Bigger Bang», και ο Ρίτσαρντς είναι έτοιμος να κυκλοφορήσει νέο, σε στούντιο ηχογραφημένο, σόλο άλμπουμ, στις 14 Σεπτεμβρίου, που τιτλοφορείται «Crosseyed Heart».

Το άλμπουμ θα συνοδεύσει ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Under the Influence», σε σκηνοθεσία Μόργκαν Νέβιλ που κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Netflix.

Το τελευταίο σόλο άλμπουμ του κιθαρίστα των Rolling Stones, γυρνά το κοινό 23 χρόνια πίσω όταν κυκλοφόρησε το «Main Offender», αλλά και πιο παλιά στο «Talk Is Cheap» το 1988.

Ωστόσο, ο Ρίτσαρντς παραδέχεται ότι θα προτιμούσε να δουλέψει συλλογικά κάτω από τη «σκέπη» των Rolling Stones. «Δεν είχα σκοπό να δημιουργήσω μόνος μου άλμπουμ. Πάντα σκεφτόμουν ότι είμαι μέλος των Stones. Κανένας δεν θα φύγει. Παράλληλα, όμως, για χρόνια δεν κάναμε κάτι και ήθελα να δουλέψω».

Στο μυαλό του Ρίτσαρντς η ιδέα του άλμπουμ εμφανίστηκε πριν από χρόνια, όταν ο ντράμερ Στιβ Τζόρνταν τον ρώτησε πώς δημιούργησε τα τραγούδια «Jumpin’ Jack Flash» και «Street Fighting Man», και εκείνος του απάντησε ότι ανακάλυψε αυτόν τον υπέροχα σκληρό ήχο με τον ντράμερ των Stones Τσάρλι Γουάτς.

Μετά τη στιχομυθία αυτή, ο Στιβ πρότεινε στον Ρίτσαρντς να συνεργαστούν για να δουν τι μπορούν να δημιουργήσουν. Το άλμπουμ δεν ήταν, ωστόσο, εύκολη υπόθεση αφού έσβηνε κι έγραφε το μουσικό ζευγάρι.

Μπορεί ο Ρίτσαρντς να πορεύεται και με άλλους συμμάχους, συνεχίζει όμως να αποκαλεί τους Rolling Stones ως «το μωρό» του. Όσον αφορά όμως στην εσωτερική λειτουργία του συγκροτήματος, κάνει λόγο για «επώδυνη δημοκρατία», κοιτάζοντας τις εντάσεις με τον frontman του συγκροτήματος, Μικ Τζάγκερ.

Αρκετές είναι οι φορές εκείνες που ο Ρίτσαρντς έχει αναφερθεί στις διενέξεις του με τον Τζάγκερ. Στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Life» είχε αποκαλέσει τον δεύτερο υπερόπτη.

entertainment.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024