Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αγρότης» ξανά ο Αλέκος Συσσοβίτης και «Θάνατος» η Ρούλα Πατεράκη

«Αγρότης» ξανά ο Αλέκος Συσσοβίτης και «Θάνατος» η Ρούλα Πατεράκη

Επαναλαμβάνεται από τις 24 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα το έργο του Γιοχάνες φον Τεπλ «O Θάνατος και ο Αγρότης» στο Faust. Η παράσταση ανέβηκε στον ίδιο χώρο το Μάιο σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και θεατρική διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη Γραμμένο περίπου το 1400 μ.Χ. είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προαναγεννησιακό […]

Επαναλαμβάνεται από τις 24 Σεπτεμβρίου και για ένα μήνα το έργο του Γιοχάνες φον Τεπλ «O Θάνατος και ο Αγρότης» στο Faust.

Η παράσταση ανέβηκε στον ίδιο χώρο το Μάιο σε μετάφραση του Αντώνη Πέρη και θεατρική διασκευή, δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη

Γραμμένο περίπου το 1400 μ.Χ. είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προαναγεννησιακό κείμενο, που πραγματεύεται τη βαθιά αντιπαλότητα του ανθρώπου με τον θάνατο. Με λυρισμό, ακρίβεια και χιούμορ, η αντιπαλότητα αυτή διαφαίνεται και καταγράφεται με διάφορους τρόπους στην Τέχνη, διαπερνά και αφήνει το αποτύπωμα της στον Έρωτα. Αυτή η αναμέτρηση Αγρότη και Θανάτου αναδεικνύεται σε μοντέρνο «Κάδρο» εκεί όπου απουσιάζει ο Θεός.

Στο ρόλο του Αγρότη ο Αλέκος Συσσοβίτης και στο ρόλο του Θανάτου η Ρούλα Πατεράκη. Να σημειωθεί ότι σε συνέντευξή του στο in.gr ο Αλέκος Συσσοβίτης είχε αναφέρει για το θέμα της φοίτησης σε δραματική σχολή για το επάγγελμα του ηθοποιού:

«Παρόλο που δεν έχω πάει σε δραματική σχόλη και ότι έμαθα το έμαθα από τις συνεργασίες μου με σημαντικούς συνεργάτες, πιστεύω ότι πράγματι χρειάζεται να φοιτήσει κάνεις άλλα κοντά σε καλούς δασκάλους. Η σωστή παιδεία φέρνει τα σωστά αποτελέσματα. Διαπιστώνω καθημερινά την ανάγκη τεχνικής που στερήθηκα κι ας λένε κάποιοι πως οι σχόλες ψαλιδίζουν τον αυθορμητισμό και δεν χρειάζονται απαραίτητα. Κανείς πρέπει να έχει επί σκηνής τεχνική και παράλληλα να συντηρεί κάτι πηγαίο και αναλλοίωτο».

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από τις οικοδομές και τα συνεργεία πριν την υποκριτική είχε πει: «Πολλές φορές ασκώντας το επάγγελμα του ηθοποιού ανακαλώ μνήμες του παρελθόντος . Είμαστε το πριν στο σήμερα και είναι στη φύση μας να ονειρευόμαστε το αύριο κουβαλώντας αποσκευές του χθες. Τα σκαμμένα χέρια δεν φοβούνται να χαράζουν δρόμο και ας πληρώνουν κάποιες φορές το τίμημα. Έξαλλου αυτή είναι η γλυκιά γεύση της ζωής. Να την πίνεις στο ποτήρι με σκόνη και λάδια . Η δουλειά του ηθοποιού θέλει φαντασία και βιώματα» .

Όσον αφορά στη δική του «διαμαρτυρία» μέσα από την τέχνη είχε σημειώσει: «Στόχος μας στην τέχνη είναι να καταθέσουμε αυτά που μας τρώνε τα σωθικά».

Πληροφορίες

Συντελεστές:
Δραματουργία/ Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Μετάφραση: Αντώνης Πέρης
Σκηνικά/ Κουστούμια: Εύα Νάθενα

Παίζουν: Ρούλα Πατεράκη – Αλέκος Συσσοβίτης
Συμμετέχουν: Τασία Σοφιανίδου, Νίκος Μαυράκης

Παραστάσεις:
Από 24 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου.
Πέμπτη – Παρασκευή – Σάββατο ώρα 21.00
Κυριακή ώρα 20:00
Διάρκεια: 80’

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ και 10 μειωμένο (για φοιτητές και άνεργους)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2103234095

Προπώληση:
FAUST, Καλαμιώτου 11, Μοναστηράκι
www.faust.gr, e-mail: info@faust.gr

entertainment.in.gr

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024