Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις συγκλονιστικοί μονόλογοι επανέρχονται στο Θέατρο Μεταξουργείο

Τρεις συγκλονιστικοί μονόλογοι επανέρχονται στο Θέατρο Μεταξουργείο

Με δύο παραγωγές πολύ επιτυχημένες κάνει έναρξη τη φετινή σεζόν το Θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά. Πρόκειται για τους δύο μονολόγους του Βασίλη Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϊ και ο Κύριος Μάκης», ενσωματωμένους σε μια ενιαία παράσταση με την Άννα Βαγενά και τον Νίκο Ορφανό, καθώς και τη συγκλονιστική «Αγγέλα Παπάζογλου» που εδώ και χρόνια […]

Με δύο παραγωγές πολύ επιτυχημένες κάνει έναρξη τη φετινή σεζόν το Θέατρο Μεταξουργείο της Άννας Βαγενά. Πρόκειται για τους δύο μονολόγους του Βασίλη Κατσικονούρη «Το μπουφάν της Χάρλεϊ και ο Κύριος Μάκης», ενσωματωμένους σε μια ενιαία παράσταση με την Άννα Βαγενά και τον Νίκο Ορφανό, καθώς και τη συγκλονιστική «Αγγέλα Παπάζογλου» που εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού.

Η Άννα Βαγενά αναφέρει για το «Το μπουφάν της Χάρλεϊ»: «Η γυναίκα τoυ Μπουφάν της Χάρλεϊ για μένα είναι ακόμη μια σπαρακτική ηρωίδα, που έρχεται να προστεθεί στις αγαπημένες ηρωίδες που είχα την τύχη να ερμηνεύσω (τη Λενάκι του Γάμου, την Αγγέλα Παπάζογλου, τη Ρήνα στο Γάλα, τη Μαντάμ Ρόζα στο Η Ζωή μπροστά σου κ.ά.)

Η γυναίκα αυτή, μια μάνα μιλάει σε έναν εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς και είναι σα να μιλάει στα παιδιά όλου του κόσμου. Το κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη είναι το ίδιο δυνατό και συγκλονιστικό με το Γάλα. Είναι ένα κείμενο που με εκφράζει απόλυτα και αισθάνομαι τυχερή που θα το ερμηνεύσω στη σκηνή του Θεάτρου Μεταξουργείο, σε μια ενιαία παράσταση με το άλλο εξίσου συγκλονιστικό μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη, Ο Κύριος Μάκης σε ερμηνεία Νίκου Ορφανού.»

Ο Νίκος Ορφανός αναφέρει για τον «Ο Μάκη» που ερμηνεύει και σκηνοθετεί:
«Ο κύριος Μάκης και οι εθνικές μας ενοχές.
Ο Μάκης είναι γέροντας. Ανιδιοτελής, αγωνιστής του παλιού καιρού, διαψευσθείς και πλέον μόνος. Για την ακρίβεια μοναχικός. Συνομιλεί με ένα χρυσόψαρο, καθώς ουδείς άλλος τον ακούει. Ο Μάκης είναι εκτός εποχής. Δε μπορεί να διακρίνει πια τους “αντιπάλους”, τους αισθάνεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και καθώς δεν έχει χρόνο, απελπίζεται εύκολα και κάνει μια ηρωική έξοδο, όπως δεν την κατάφερε τότε, στις μέρες του μεγάλου αγώνα.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης δημιουργεί έναν έξοχο χαρακτήρα, που στον πυρήνα του βρίσκονται τα ενοχικά μας σύνδρομα: στη στάση μας απέναντι στους γονείς μας, στην κομματική μας ιδεολογία, στις σχέσεις με τα παιδιά μας και πάνω από όλα στον έρωτα, ίσως τη μόνη τελικά επανάσταση που ακόμα διαρκεί και αξίζει.

Ως ηθοποιός νεότερος του ήρωα, αναγκαστικά επικεντρώνω σκηνοθετικά την παράσταση στο σεβασμό του κειμένου και στα αισθήματα του Μάκη, τα οποία, αν υποκαταστήσουμε κατ’ αντιστοιχία τα βιώματά του με τα δικά μας, θα βλέπαμε πόσο Μάκης μπορούμε να γίνουμε όλοι και πόσο εν τέλει μας αφορά ο αγώνας της προηγούμενης γενιάς να υπάρξει με σεβασμό στην ιλλιγιωδώς καταρρέουσα εποχή μας.»

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου για 20 παραστάσεις.
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Η «Αγγέλα Παπάζογλου» που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, ένα ρεσιτάλ υποκριτικής από την Άννα Βαγενά γεμάτο Ελλάδα σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα και Άννας Βαγενά θα κάνει έναρξη την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή: «Αγγέλα Παπάζογλου» στις 21:00
Σάββατο: «Το μπουφάν της Χάρλεϊ και ο Κύριος Μάκης» στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Μειωμένο: 10 ευρώ
Εισιτήρια για τις παραστάσεις του θεάτρου «Μεταξουργείο» προπωλούνται:
– Ταμείο Θεάτρου Μεταξουργείο, τηλ. 210-5234382
www.viva.gr, 11876 /Καταστήματα Public, www.public.gr /Παπασωτηρίου
Seven Spots /IANOS /RELOAD /Media Markt

entertainment.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Πότε κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα

Ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του αγώνα με την Άστον Βίλα στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024