Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Καμμένος: Το τραινάκι το σώσαμε, εκτροχιασμός θα ήταν η πρόταση Σόιμπλε

Καμμένος: Το τραινάκι το σώσαμε, εκτροχιασμός θα ήταν η πρόταση Σόιμπλε

«Το τραινάκι το σώσαμε, εκτροχιασμός θα ήταν η αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, αναφερόμενος στο προηγούμενο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ.

«Το τραινάκι το σώσαμε, εκτροχιασμός θα ήταν η αποδοχή της πρότασης Σόιμπλε» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, αναφερόμενος στο προηγούμενο προεκλογικό σποτ των ΑΝΕΛ.

«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά και καταφέραμε πράγματα», είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι το Μνημόνιο αυτό δεν είναι όπως τα προηγούμενα, διότι η συμφωνία δεν είναι στο Αγγλικό Δίκαιο, το ΤΑΙΠΕΔ παραμένει στην Ελλάδα και όχι στο Λουξεμβούργο, εμπεριέχει την ελάφρυνση του χρέους, καθώς και αναπτυξιακό πακέτο.

Παραδέχθηκε, ότι η συμφωνία έχει σκληρά μέτρα «αλλά και προοπτική» και -όπως είπε – διαπνέεται από την λογική ενός πακέτου που διαπραγματεύθηκε η ελληνική πλευρά.

Αναφέρθηκε, επίσης, στις εναλλακτικές διεξόδους που αναζήτησε η ελληνική κυβέρνηση με τον «διεθνή παράγοντα» τελικά να οδηγεί, ή στη λύση Σόιμπλε, ή σε ένα αξιοπρεπές πρόγραμμα, το οποίο, όπως τόνισε, θέλει αλλαγές.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Καμμένος είπε ότι το πρόβλημα έγινε αντιληπτό σε όλες τις διαστάσεις του, την βραδιά των διαπραγματεύσεων, όταν ο Β.Σόιμπλε, σχεδίαζε έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, με ταυτόχρονη παροχή 30 δισ. ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο θα μετέτρεπε μια πτωχευμένη χώρα σε ένα τεράστιο καταυλισμό με 3 εκατομμύρια πρόσφυγες εγκλωβισμένους.

«Αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να πυροβολήσουμε τα πόδια μας, τα κόμματά μας και την συνείδησή μας, αλλά να μην πυροβολήσουμε την πατρίδα», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς για την ΝΔ, είπε ότι το κόμμα μεταλλάχθηκε «από την είσοδο Σαμαρά και την μετεγγραφή στελεχών του κ. Καρατζαφέρη» και επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν είναι πολιτικός μπαλαντέρ και δεν πρόκειται να συνεργαστεί με στελέχη όπως οι κκ. Βορίδης, Πλεύρης και Γεωργιάδης, ενώ απέκλεισε συνεργασία του ιδίου με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις αποτυχημένες και εκτίμησε ότι η διαφορά θα είναι πάνω από 5 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα και στην περίπτωση που η διαφορά είναι ως 3 μονάδες, τότε με το μπόνους των 50 ευρώ, σχηματίζεται κυβέρνηση.

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε ακραία την υπόθεση ότι για τον σχηματισμό κυβέρνησης θα απαιτηθεί συνεργασία τριών κομμάτων.

Για το ζήτημα που προέκυψε με τον Παύλο Χαϊκάλη, τόνισε ότι του παρουσίασε έγγραφα, ωστόσο από τη στιγμή που η υπόθεση με την off shore δεν έχει ξεκαθαρίσει, ο κ. Χαϊκάλης θα μείνει εκτός ψηφοδελτίων, όμως αν ο πρώην υπουργός δικαιωθεί, τότε θα αποκατασταθεί από τους ΑΝΕΛ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024