Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας η αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας η αναστολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά

Τη διαβεβαίωση πως εντός της ημέρας θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί ο ΦΠΑ 23% στους παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης παρέσχε ο Τρ.Αλεξιάδης. Χθες και αφού η Επιτροπή ξεκαθάρισε πως η επιβολή του ΦΠΑ είναι μέτρο εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή του μέτρου, κάτι που ήδη είχαν ζητήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Τη διαβεβαίωση πως εντός της ημέρας θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στους παρόχους ιδιωτικής εκπαίδευσης παρέσχε σήμερα Τετάρτη ο υπηρεσιακός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σε δηλώσεις του στον Σκάϊ ανέφερε ότι η απόφαση αναστολής της εφαρμογής του ΦΠΑ στα ιδιωτικά ελήφθη μετά από διακομματικό αίτημα. «Μέσα στην ημέρα θα γίνουν οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για να ανασταλεί το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέχρι να ανοίξει η Βουλή».

Ο ίδιος άφησε και αιχμές για τη λογική του μέτρου, υποστηρίζοντας πως ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων. «Πρέπει να φορολογούμε τόσο όσο να μπορούμε να εισπράξουμε, διαφορετικά χάνει το Δημόσιο», είπε.

Πρέπει να σημειωθεί πως την Κυριακή το απόγευμα, η υπηρεσιακή κυβέρνηση εμφανιζόταν έτοιμη να προχωρήσει, κατόπιν εισήγησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα αναστελλόταν για δύο μήνες η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια.

Ωστόσο, τη Δευτέρα ο υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης δεν έβαλε την υπογραφή του στην σχεδιαζόμενη ΠΝΠ και ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την είσπραξη του φόρου.

Χθες και αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθάρισε αρμοδίως πως η επιβολή του ΦΠΑ στα ιδιωτικά είναι μέτρο εμπνεύσεως ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αναστολή του μέτρου, κάτι που ήδη είχαν ζητήσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024