Άμεσα μέτρα για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών ζητά το ΚΚΕ
Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επιρρίπτοντας ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι σήμερα, που ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους της χώρας «θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο ‘και πέντε’, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό. Χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών».
Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δυστυχώς συμπληρώνει, ως κρίσιμο χρηματοδοτικό μέγεθος, τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, δεν έχει περαιωθεί, αλλά «μετατίθεται για το τέλος του Σεπτέμβρη και βλέπουμε. Στην αναμονή βρίσκεται και ο προγραμματισμός των δήμων. Απόρροια της υποχρηματοδότησης τους και στην παιδική μέριμνα».
«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έναν δρόμο έχουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική, στο σύνολό της. Να ανοίξουν τον δικό τους δρόμο για το δικό τους κράτος και εξουσία και που οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού, είναι θεμέλιο του σχεδιασμού και της οργάνωσής τους. Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, μπορούμε και θα ανοίξουμε τον δρόμο» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι millennials έχουν βάλει τους «κανόνες» τους στις σχέσεις
- Αυτή είναι η κρίσιμη σιδηροδρομική γραμμή που χτύπησαν οι ΗΠΑ και ενώνει το Ιράν με Κίνα και Ρωσία
- Ευρώπη: Πόλεμος για τα… κλιματιστικά στην καρδιά του καύσωνα
- Ανελκυστήρες: Αναστολή προστίμων για τους ξεχασιάρηδες
- Σοφία Κόπολα: Με ένα ντοκιμαντέρ εκπληρώνει την τελευταία επιθυμία της μητέρας της
- Wall Street Journal: Πως ο Τραμπ αποφάσισε να εγκαταλείψει την εκεχειρία με το Ιράν
- Δημοσκόπηση: «Πατάει γκάζι» η ΕΛΑΣ και μειώνει την απόσταση από τη ΝΔ – Οι πρόωρες εκλογές «κερδίζουν»
- Ενοίκια: Άλμα 3% των τιμών στην Ευρώπη σε ένα χρόνο – Στην πρώτη πεντάδα της ΕΕ η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442