Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Καταστροφικό» για την Υγεία το τρίτο μνημόνιο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: «Καταστροφικό» για την Υγεία το τρίτο μνημόνιο

Ως το «τελειωτικό χτύπημα» στους ασθενείς, αλλά και στους γιατρούς, χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το τρίτο μνημόνιο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία θα οδηγήσουν τους ασθενείς σε επιπλέον δαπάνες υγείας, καθώς και τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Ως το «τελειωτικό χτύπημα» στους ασθενείς, αλλά και στους γιατρούς, χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος το τρίτο μνημόνιο. Οι γιατροί πιστεύουν ότι τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία θα οδηγήσουν τους ασθενείς σε επιπλέον δαπάνες υγείας, καθώς και τους ιδιώτες παρόχους υγείας.

Τις παραπάνω διαπιστώσεις έκαναν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΙΣ, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Αυγούστου 2015, και ζητούν ανακατανομές στον Προϋπολογισμό του 2016, καθώς οι δημόσιες δαπάνες για την Υγεία το 2015 υπολογίζεται να κλείσουν στο 4% του ΑΕΠ (μ.ο. Ε.Ε. 6,9% του ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα οι γιατροί υποστηρίζουν ότι, «η διατήρηση για ακόμη τρία χρόνια του clawback, θα καταστρέψει όλους ανεξαρτήτως τους παρόχους και θα αναγκάσει τους πολίτες να πληρώνουν τις υπηρεσίες υγείας από την τσέπη τους. Η δε φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με 29% από το πρώτο ευρώ, με προκαταβολή φόρου (75% το 2015 και 100% το 2016) επιπλέον του φόρου επιτηδεύματος των 600 ευρώ, θα οδηγήσει στην καταστροφή γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας και στην αύξηση της μετανάστευσης».

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η εικόνα των δημοσίων δομών υγείας, με τα μέλη του ΠΙΣ να κάνουν λόγο για ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Νοσοκομεία σε τροχιά απορρύθμισης. «Λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού – ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού (ήδη έχουν αρχίσει να τίθενται εκτός λειτουργίας κλινικές αιχμής), καθώς και των μειωμένων προϋπολογισμών, δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν στοιχειώδεις ανάγκες του πληθυσμού. Οι δημόσιες δομές υγείας, ιδίως αυτές που λειτουργούν στις πύλες εισόδου προσφύγων-μεταναστών, δοκιμάζονται εντόνως αυτή την περίοδο με την πρωτοφανή έξαρση του μεταναστευτικού κύματος» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εκδήλωση του ΠΙΣ στην Κω

Τα σοβαρά αυτά ζητήματα που αφορούν την περίθαλψη των πολιτών θα συζητήσουν οι Πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας στη Συνδιάσκεψη που διοργανώνει ο ΠΙΣ στην Κω, πατρίδα του Ιπποκράτη, στις 26 Σεπτεμβρίου 2015, σε συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα.

Θα προηγηθεί επίσκεψη στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, όπου βρίσκεται του ιατρείο του Ιπποκράτη – το Μουσείο και ο Βοτανικός Κήπος του Ιπποκράτη.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στο Ασκληπιείο του Ιπποκράτη τελετή απαγγελίας του όρκου του Ιπποκράτη και βράβευση των πρωτευόντων αποφοίτων των επτά Ιατρικών Σχολών της χώρας, παρουσία των προέδρων των Ιατρικών Σχολών και των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.

Στόχος του ΠΙΣ είναι η εν λόγω τελετή να καθιερωθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, πρόταση που κατατέθηκε από τον πρόεδρο Μιχαήλ Βλασταράκο, στη Σύνοδο των προέδρων των Ευρωπαϊκών Χωρών στην Πράγα, στις 12 Ιουνίου 2015.

health.in.gr

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024