Νέα πυρά Κουβέλη για τη συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ
Για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο τέως πρόεδρος Φώτης Κουβέλης. Δηλώνει ότι λυπάται για το γεγονός ότι το κόμμα μετατρέπεται σε πεδίο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων και πρακτικών ξένων προς τις παραδόσεις της ανανεωτικής Αριστεράς. Τι απάντησε ο νυν πρόεδρος μέσω BHMA 99,5.
Για αντιδημοκρατική πρακτική και υφαρπαγή της απόφασης για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ο τέως πρόεδρος Φώτης Κουβέλης.
«Μια μειοψηφία 35 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός -παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι 40 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν κατά της εκλογικής σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ- υλοποιεί σχέδιο υφαρπαγής του τίτλου και διάλυσης του κόμματος» σημειώνει.
Ο κ. Κουβέλης συνεχίζει λέγοντας ότι ανέκαθεν υπηρέτησε με προσήλωση τη δημοκρατία: «Το ίδιο θα πράξω και τώρα, συγκαλώντας άμεσα, ως ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, συνδιασκέψεις στελεχών και μελών του κόμματος, σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπου θα προσδιορίσουμε τη στάση μας εν όψει των επικείμενων εκλογών. Πιστεύω απόλυτα ότι η λύση για τον τόπο πρέπει να είναι αριστερή και ουσιαστικά προοδευτική» καταλήγει.
Αιχμηρός ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 υπενθύμισε: «Έχουμε παράδοση στο χώρο της Αριστεράς να τηρούμε τις συλλογικές αποφάσεις. Να ακούγονται δηλαδή όλες οι απόψεις και καλώς ακούγονται, αλλά στη συνέχεια, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις, να τηρούνται. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης, δεν θα τηρήσει τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων.
» Αν κάποιος πιστεύει ότι η συσπείρωση γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαία δημοκρατική στάση -όπως άκουσα δηλώσεις σήμερα του πρώην προέδρου- αυτή είναι μια πολιτική στάση αντίθετη από αυτή της ΔΗΜΑΡ και τις συλλογικές αποφάσεις των κομματικών οργάνων. Δεν μπορεί να κρύβεται ο οποισδήποτε πίσω από οποιοδήποτε διαδικαστικό θέμα, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πολιτικές του αποφάσεις. Το τι κάνει η ΔΗΜΑΡ είναι ένα ζήτημα και ως πρόεδρος αυτό διασφαλίζω, τι κάνει η ΔΗΜΑΡ. Οι ατομικές πορείες είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά τη ΔΗΜΑΡ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακλαμάνης: Με αιχμές στον Ανδρουλάκη για τις επιστολικές δεν απαντάει στα κρίσιμα
- Οι τελευταίες οδηγίες για το live των Iron Maiden στο ΟΑΚΑ
- Κακάο: Οι τιμές καταρρέουν και η πραγματική σοκολάτα… επιστρέφει
- Φορολογικές δηλώσεις: Πώς δηλώνονται οι φιλοξενούμενοι – Οι παγίδες στο Ε1
- Διαπλανητικό έπος – Το Perseverance της NASA ολοκληρώνει μαραθώνιο στον Άρη
- Μπαρτζώκας: «Αν θέλει ο Θεός να μας το δώσει αυτή τη φορά, θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι»
- Από τον α’ γύρο η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών – Τι αλλαγές φέρνει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Οσμή: «Παράνομη εκπομπή υγραερίου» βλέπουν οι επιστήμονες – Γιατί δεν έγιναν μετρήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442