Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βιετνάμ: Τσακώνονται για τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου

Βιετνάμ: Τσακώνονται για τα πνευματικά δικαιώματα του εθνικού ύμνου

Καβγάς φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του Βιετνάμ και της οικογένειας του ανθρώπου που έγραψε τον εθνικό ύμνο της χώρας, για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων. Και οι δύο πλευρές έχουν τα επιχειρήματά τους και η τελική έκβαση της διαμάχης είναι αβέβαιη.

Καβγάς φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης του Βιετνάμ και της οικογένειας του ανθρώπου που έγραψε τον εθνικό ύμνο της χώρας, για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται την εφημερίδα Thanh Nien της ασιατικής χώρας, η οικογένεια του συνθέτη προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή, ζητώντας πνευματικά δικαιώματα, όταν ο ύμνος ακούγεται δημόσια. Μοναδική εξαίρεση, τα σχολεία ή εθνικές επέτειοι.

Ο συνθέτης του ύμνου Νγκιέν Βαν Κάο, πέθανε το 1976.

Ωστόσο, το υπουργείο Πολιτισμού, μπλόκαρε την απόφαση, θεωρώντας ότι δεν τίθεται θέμα δικαιωμάτων για τον εθνικό ύμνο.

Το υπουργείο μάλιστα επικαλείται επιστολή του ίδιου του συνθέτη, ο οποίος δεν είχε ζητήσει ποτέ δικαιώματα. Αλλά και παλαιότερη απόφαση της συζύγου του να δωρίσει τον ύμνο στο Βιετνάμ.

Ωστόσο, ο γιος του συνθέτη αμφισβητεί οποιαδήποτε διευθέτηση έγινε στο παρελθόν. «Δεν υπήρξε συμφωνία στην οικογένεια για να ‘χαρίσουμε’ τον ύμνο» δήλωσε.

Το υπουργείο Πολιτισμού προτείνει την πραγματοποίηση τελετής στην οποία θα τιμηθεί ο συνθέτης για την απόφασή του να δωρίσει τη σύνθεσή του στο έθνος, ενώ ο γιος του ζητά να πάρει θέση το Κοινοβούλιο.

Πάντως, ακόμα και η αρμόδια επιτροπή πνευματικών δικαιωμάτων σηκώνει τα χέρια ψηλά. Είναι σχεδόν αδύνατο να καταγράψουμε τις φορές που ακούστηκε ο ύμνος, ώστε να υπολογίσουμε τα πνευματικά δικαιώματα…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024