Ο καθηγητής Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και πρύτανης του Εθνικού και Καπποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, αναλαμβάνει από σήμερα χρέη υπηρεσιακού υπουργού Υγείας. Στις 19.00 μ.μ. η ενημέρωση του νέου υπουργού από τον απερχόμενο Παναγιώτη Κουρουμπλή σε μια σεμνή τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Ο κ. Δημόπουλος γεννήθηκε στο Παρίσι το 1961 και αποφοίτησε το 1985 από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Με εξειδίκευση στην Παθολογία, Αιματολογία και την Παθολογική Ογκολογία, εχει συγγράψει μέχρι σήμερα 570 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά τα οποία αφορούν κλινικές μελέτες όπου ως κύριος ή συμμετέχων ερευνητής συνέβαλε στην έγκριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, νεώτερων φαρμάκων για την βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και την αύξηση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών.

Το ερευνητικό του έργο έχει αποφέρει άνω των 13.500 αναφορών στη Διεθνή Βιβλιογραφία και ο προσωπικός H-index είναι 57.

Τέλος, είναι μέλος 12 ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών και κάτοχος του Βραβείου «Robert A. Kyle Award for outstanding contributions to Waldenstrom’s macroglobulinemia» (2003).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Αθανάσιος Δημόπουλος έχει πρωτοστατήσει στην ίδρυση της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», της οποίας είναι διευθυντής. Η κλινική λειτουργεί με διεθνή πρότυπα και εξειδικεύεται στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (πολλαπλό μυέλωμα, μακροσφαιριναιμία, αμυλοείδωση), τον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως.

health.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr