Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Θεοδωράκης: Ύβρις απέναντι στην ψήφο των πολιτών το δίλημμα Τσίπρα

Το Ποτάμι θέτει υψηλά τον πήχη για τα ποσοστά του, με στόχο να πιέσει για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις αναγκαίες αλλαγές στη χώρα, είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος επικρίνει σφοδρά τον Αλέξη Τσίπρα για το δίλημμα που έθεσε την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ύβρη απέναντι στην ψήφο των πολιτών. «Δεν μπορεί να λέει όποιον και να ψηφίσετε εγώ δεν θα συνεργαστώ μαζί του. Ο λαός επιβάλλει τις συνεργασίες» τονίζει.

Το Ποτάμι θέτει υψηλά τον πήχη για τα εκλογικά ποσοστά του, με στόχο να πιέσει για την ανάδειξη μιας κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική στήριξη, προκειμένου να φέρει εις πέρας τις αναγκαίες αλλαγές στη χώρα, είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο ίδιος επικρίνει σφοδρά τον Αλέξη Τσίπρα για το δίλημμα που έθεσε την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για ύβρη απέναντι στην ψήφο των πολιτών.

«Δεν μπορεί να λέει όποιον και να ψηφίσετε εγώ δεν θα συνεργαστώ μαζί του. Ο λαός επιβάλλει τις συνεργασίες» τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega το πρωί της Πέμπτης, αναφερόμενος στο δίλημμα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας -το οποίο σχηματικά είναι: «Ή εγώ, ή κυβέρνηση συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις, αλλά με άλλον πρωθυπουργό».

Δεν μπορεί να λέει στους πολίτες ότι μόνο η ψήφος προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ μετρά, σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Δηλαδή τι; Αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή θα έχουμε νέες εκλογές τον Οκτώβριο;»

Ερωτηθείς εάν ο ίδιος θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε: «Όταν μπήκα στην πολιτική αποφάσισα ότι είμαι υποχρεωμένος να συνεργαστώ και με τον διάβολο αν είναι για το καλό της χώρας». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν υιοθετεί την αντίληψη των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη για το «4-2-1» στο μοίρασμα των θώκων.

Όπως τόνισε, ο ίδιος επιθυμεί τον σχηματισμό ενός σφικτού κυβερνητικού σχήματος 20 ατόμων με γνώσεις και εμπειρία από την αγορά, που να μπορούν να φέρουν εις πέρας το έργο. «Για να αλλάξει αυτή η χώρα, χρειάζεται η συμμαχία του 51% της κοινωνίας -όχι της Βουλής, της κοινωνίας» επισήμανε και πρόσθεσε: «Το Ποτάμι σέβεται την ψήφο στο πρώτο κόμμα και θα προσπαθήσει να επιβάλει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι στοχεύει σε υψηλά ποσοστά, πάνω από το 6%. «Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, έχουμε προτάσεις και έχουμε πρόσωπα» υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι το κόμμα του είχε καθοριστική συμβολή στη μάχη για να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και παρατήρησε ότι «σωστά στηρίξαμε» για να μείνει η χώρα στην Ευρώπη.

Ωστόσο, έκανε λόγο για αχαριστία του πρωθυπουργού, που ενώ τώρα επιτίθεται στο Ποτάμι, «όταν αιστάνθηκε ότι είχε κάψει όλα τα χαρτιά του στην Ευρώπη, μας ζήτησε βοήθεια. Μίλα με τον Γιούνκερ, μου είπε. Μίλησα και με τον Γιούνκερ και με τον Σουλτς και με 4 πρωθυπουργούς. Την ίδια ώρα η Αυγή έγραφε ότι ο Θεοδωράκης κάνει επαφές για να ρίξει τον Τσίπρα» είπε και πρόσθεσε:

«Με ρώτησε ο Γιούνκερ αν εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, έσφιξα τα δόντια και είπα τον εμπιστεύομαι, αν και δεν το πίστευα. Έπρεπε να στηρίξουμε τη χώρα για να μείνει στην Ευρώπη. Η στάση του Ποταμιού είναι ξεκάθαρη και είχε καθοριστική συμβολή σε εκείνη τη μάχη» υπογράμμισε.

Παρά τις βολές του πρωθυπουργού, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι καλώς αποφάσισε το Ποτάμι και σωστά στήριξε την κυβέρνηση. «Είπαμε να το κάνουμε διαφορετικά, να το κάνουμε βάσει της ευρωπαϊκής αρχής ότι τα κόμματα δεν είναι εχθροί, αλλά αντίπαλοι, κινούνται όμως για το καλό της χώρας».

«Κι όταν ο Τσίπρας διαπίστωσε ότι με τη συμφωνία δεν θα είχε κόμμα πια, εμείς είπαμε πρώτοι ότι θα τον στηρίξουμε» σημείωσε.

Απαντώντας στον πρωθυπουργό που χαρακτήρισε «συστημικό κόμμα» το Ποτάμι, διερωτήθηκε: «Ποιο συστημικό κόμμα; Έχουμε πάρει εμείς λεφτά από το Δημόσιο;» και τόνισε: «Δεν είμασταν στο πάρτι των επιδοτήσεων. Δεν είχαμε συμμετοχή στη στενή σχέση κομμάτων-κράτους, μεγάλων επιδοτήσεων στα κόμματα-πελατειακό σύστημα». Προκάλεσε, δε, τους αντιπάλους του «αν έχουν έστω και ένα μικρό στοιχείο ότι το Ποτάμι ήταν στα λαγούμια της διαπλοκής να το παρουσιάσουν».

Σε ό,τι αφορά το μνημόνιο, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι «έχει αδυναμίες επειδή έγινε άρπα κόλλα, αλλά δεν είναι καταστροφικό» και ζήτησε να «μην προσπαθούμε όλοι να καλοπιάσουμε της αντιμνημονιακή τάση των πολιτών». Εμείς δεν θα γίνουμε αντιμνημονιακοί, σημείωσε.

Έκανε λόγο για «τελευταίο οδικό χάρτη για τις αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν στη χώρα» και επισήμανε ότι «αν δεν κάνουμε τις αλλαγές αυτές, τα μνημόνια θα συνεχιστούν».

Τέλος, ερωτηθείς για την επιμονή της Ζωής Κωνσταντοπούλου να περιέλθουν σε γνώση της Βουλής τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών της 6ης Ιουλίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά, καθώς ο ίδιος το ζήτησε και όλοι το αποδέχθηκαν. «Για να πετύχει το Συμβούλιο, έπρεπε να γίνει μια τολμηρή κουβέντα. Σωστά πράξαμε» είπε.

Ηλένα Κρητικού

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024