Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Τζάνετ Γέλεν στραμμένη η προσοχή των επενδυτών

Στην Τζάνετ Γέλεν στραμμένη η προσοχή των επενδυτών

Τα μάτια στραμμένα στην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν για το εάν θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού σε δολάρια τον Σεπτέμβριο θα έχουν σήμερα Πέμπτη οι επενδυτές. Σήμερα ξεκινά το ετήσιο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ εν μέσω της αναταραχής που σχετίζεται με τη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας.

Τα μάτια στραμμένα στην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζάνετ Γέλεν για το εάν θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού σε δολάρια τον Σεπτέμβριο θα έχουν σήμερα Πέμπτη οι επενδυτές.

Σήμερα ξεκινά το ετήσιο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ εν μέσω της αναταραχής που σχετίζεται με τη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας.

Το ετήσιο Συμπόσιο Οικονομικής Πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ φέρνει σε επαφή πανεπιστημιακούς εμπειρογνώμονες, συμμετέχοντες στη χρηματοπιστωτική αγορά και πολλούς από τους κεντρικούς τραπεζίτες του κόσμου.

Αν και κατά το τρέχον έτος το επίσημο θέμα είναι «η δυναμική του πληθωρισμού και η νομισματική πολιτική», η εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα του Κάνσας (Federal Reserve Bank of Kansas City) θα αποτελέσει ευκαιρία για να εξετασθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στον αναδυόμενο κόσμο που αποτελεί απειλή για την κοινωνική ευημερία και την οικονομική σταθερότητα.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το Jackson Hole προσφερόταν αποκλειστικά για συζητήσεις ακαδημαϊκού τύπου που έτειναν να προηγούνται της διαμόρφωσης και της ανακοίνωσης των πολιτικών πρωτοβουλιών. Όμως, αυτό άλλαξε- κάτι που οι συμμετέχοντες στην αγορά επικρότησαν- όταν ο πρώην πρόεδρος της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν, και εν συνεχεία ο διάδοχός του Μπεν Μπερνάνκι, χρησιμοποίησαν το Φόρουμ για να καθορίσουν πιθανούς άξονες πολιτικής.

Στη βάση αυτή οι συμμετέχοντες στην αγορά αναμένουν σημαντικά μηνύματα πολιτικής από τη συγκέντρωση του Jackson Hole του τρέχοντος έτους και κάποιοι αναμένεται να πιέσουν για εσωτερική πληροφόρηση.

Μετά από μια εβδομάδα αναταραχής που χαρακτηρίζεται από υπερμεγέθης κινήσεις στις τιμές των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και κορύφωση της μεταβλητότητας, υπάρχει μια τεράστια όρεξη για να ακουστούν οι απόψεις των φορέων πολιτικής στα δύο τεράστια προβλήματα που έχουν κλονίσει την εμπιστοσύνη των αγορών: Τις αυξανόμενες ενδείξεις επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης με την ολοένα γενικευμένη αδυναμία στον αναδυόμενο κόσμο (με ιδιαίτερη έμφαση στην Κίνα) και τις ανησυχίες ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν πλέον επαρκή πυρομαχικά για να συνεχίσουν την πολιτική της καταστολής της αστάθειας της αγοράς, την αύξηση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων και την ρύθμιση των τιμών και των υποτονικών οικονομικών μεγεθών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024