Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκκένωση της έδρας του SPD λόγω φάρσας για βόμβα

Εκκένωση της έδρας του SPD λόγω φάρσας για βόμβα

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) προχώρησε στην εκκένωση των γραφείων του στο Βερολίνο την Τρίτη εξαιτίας απειλής για βόμβα, η οποία αποδείχθηκε τελικώς φάρσα. Το SPD αναφέρει ότι έχει δεχθεί μπαράζ απειλών με ρατσιστικό υπόβαθρο μετά την επίσκεψη τη Δευτέρα του αντικαγκελάριου και επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Χάιντεναου της Σαξονίας, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια ρατσιστικής βίας το Σαββατοκύριακο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) προχώρησε στην εκκένωση των γραφείων του στο Βερολίνο την Τρίτη εξαιτίας απειλής για βόμβα, η οποία αποδείχθηκε τελικώς φάρσα.

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε μετά το πέρας των ερευνών ότι δεν βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία του SPD.

Το SPD αναφέρει ότι έχει δεχθεί μπαράζ απειλών με ρατσιστικό υπόβαθρο μετά την επίσκεψη τη Δευτέρα του αντικαγκελάριου και επικεφαλής του κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στο Χάιντεναου της Σαξονίας, όπου εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια ρατσιστικής βίας το Σαββατοκύριακο.

«Μετά την επίσκεψη του Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ στο Χάιντεναου, ο Οίκος Βίλι Μπραντ έχει δεχθεί πλημμύρα ρατσιστικών απειλών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του η γενικός γραμματέας του SPD Γιάσμιν Φαχίμι, αναφερόμενος στην έδρα του κόμματος.

«Πρέπει να το δούμε αυτό ως πολιτική πράξη» δήλωσε για να διαμηνύσει: «Ας είμαστε ξεκάθαροι επ’ αυτού: Το SPD δεν θα υπαναχωρήσει από την στάση του».

Ο Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ δήλωσε από το Χάιντεναου ότι η Γερμανία «δεν θα παραχωρήσει ούτε ένα χιλιοστό σε αυτόν τον ακροδεξιό όχλο», τονίζοντας ότι όσοι επιτίθενται κατά των προσφύγων «δεν έχουν καμία σχέση με την Γερμανία, δεν είναι αυτή η Γερμανία που θέλουμε».

Περισσότεροι από 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Χάιντεναου όταν εκατοντάδες άτομα άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες, διαμαρτυρόμενοι για την εγκατάσταση προσφύγων στην πόλη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν «Χάιλ Χίτλερ».

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων που βρέθηκε στο στόχαστρο ακροδεξιών και νεοναζί πρόκειται να επισκεφθεί την Τετάρτη και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, μεταφέροντας μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

«Η καγκελάριος θα συνομιλήσει με τους πρόσφυγες, τους υπεύθυνους [του κέντρου] και τους εθελοντές που εργάζονται εκεί, καθώς και με τις δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπός της Στέφαν Ζάιμπερτ για την επίσκεψη -την πρώτη της Μέρκελ σε κέντρο υποδοχής από το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης.

Η ίδια είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι αποτελεί ντροπή για τη χώρα τη ρατσιστική βία στο Χάιντεναου. Χαρακτήρισε αποκρουστική την εικόνα ακροδεξιών εξτρεμιστών και νεοναζί να εκφράζουν το μισός τους, τονίζοντας ότι εξίσου ντροπιαστικό για τη χώρα είναι το θέαμα Γερμανών πολιτών, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, να το υποστηρίζουν αυτό κάνοντας πορεία μαζί τους.

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης έγινε, εν τω μεταξύ, στόχος εμπρησμού στάδιο σχολείου, το οποίο θα λειτουργούσε ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων από τη Συρία στην πόλη Νάουεν δυτικά του Βερολίνου. Ακροδεξιοί έχουν διαδηλώσει κατ’ επανάληψη κατά των προσφύγων στην περιοχή όπου βρίσκεται το στάδιο.

Ακροδεξιοί έχουν ξεσπάσει κατ’ επανάληψη το μίσος τους κατά των προσφύγων με σειρά εμπρησμών σε κέντρα υποδοχής τον τελευταίο έτος στη Γερμανία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024