Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου: Η ΝΔ έχει περιέλθει σε ολοκληρωτική σύγχυση

Μαξίμου: Η ΝΔ έχει περιέλθει σε ολοκληρωτική σύγχυση

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου. Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν: «Προφανώς εξαιτίας του άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, η ΝΔ έχει περιέλθει σε ολοκληρωτική σύγχυση». Η ΝΔ, απαντώντας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως κρύβεται και σχολιάζει με διαρροές. Αυτό που απασχολεί τον Β.Μεϊμαράκη είναι το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί εκλογικά την πολιτιή κατάρρευση της ΝΔ, λέει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στην οποία είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει εκλογές για να διαφύγει. Κύκλοι της κυβέρνησης ανέφεραν: «Προφανώς εξαιτίας του άγχους για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών, η ΝΔ έχει περιέλθει σε ολοκληρωτική σύγχυση: Από τη μια προειδοποιεί τον λαό για τα επώδυνα μέτρα που έρχονται, και από την άλλη ζητά αναβολή των εκλογών και κυβέρνηση ‘εθνικής ενότητας’ προκειμένου να συμμετάσχει στην εφαρμογή τους.»

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα:

«Η τεκμηρίωση της ΝΔ παραλείπει φυσικά να αναφερθεί στο πόσο επώδυνα θα ήταν τα μέτρα με τα θηριώδη πλεονάσματα που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποδεχτεί. Όπως παραλείπει να αναφερθεί και στην επικείμενη διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους, το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε μέχρι τέλους να χαρακτηρίζει βιώσιμο.

» Σε κάθε περίπτωση ο πόνος της ΝΔ για ‘τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης για σκάφη πάνω από 5 μέτρα και για αυτοκίνητα πάνω από 2.500cc’, είναι πραγματικά ενδεικτικός της ευαισθησίας της για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα» καταλήγουν οι κύκλοι της κυβέρνησης.

Η ΝΔ, απαντώντας, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως κρύβεται και σχολιάζει με διαρροές.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, καλεί τον κ. Τσίπρα να «εμφανιστεί όπως υπεύθυνα ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών».

Από τη ΝΔ μάλιστα απαντούν στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί κοινωνικής ευαισθησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «την απάντηση δίνουν τα επώδυνα μέτρα που επιβάλλει το τερατώδες Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου».

Ανταπαντώντας στη ΝΔ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε πως αυτό που απασχολεί τον Β.Μεϊμαράκη είναι το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί εκλογικά την πολιτιή κατάρρευση της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της κ. Γεροβασίλη έχει ως εξής: «Όση γραφικότητα και αν επιστρατεύσει ο κ. Μεϊμαράκης, δεν μπορεί να κρύψει την αμηχανία στην οποία βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, αντιμέτωπη με την λαϊκή ετυμηγορία. Γι αυτό κάνει ότι μπορεί για να αποφύγει την εκλογική αναμέτρηση, -την οποία ο ίδιος ζήτησε στην Βουλή- ή έστω να την καθυστερήσει για μερικές ώρες.

» Αυτό που απασχολεί τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι το καλό του τόπου, αλλά το πώς θα αποφύγει να διαχειριστεί εκλογικά την πολιτική κατάρρευση της Νέας Δημοκρατίας. Κατάρρευση η οποία είναι αποτέλεσμα μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, κατά την διάρκεια της οποίας οι λίστες φοροφυγάδων κρυβόντουσαν στα συρτάρια, εξέχοντα μέλη των κυκλωμάτων αυτών συμμετείχαν στα κυβερνητικά επιτελεία, η διαπλοκή επέβαλλε τους όρους της, τα Μνημόνια υπογράφονταν εν λευκώ και η κυβέρνηση διαβεβαίωνε προς τέρψιν των δανειστών μας ότι το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο.

» Κάποιοι, προκειμένου να διασωθούν πολιτικά, επιδιώκουν να κρατούν το πολιτικό τοπίο όσο πιο θολό γίνεται. Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι ώρα να δώσει ο ελληνικός λαός ξεκάθαρη και ισχυρή εντολή τετραετίας. Αν το συμφέρον της χώρας δεν ταυτίζεται με τις μικροπολιτικές επιδιώξεις του κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι δικό του. Όχι της ελληνικής κοινωνίας.

«Επειδή στη ΝΔ έχουν επιλεκτική μνήμη, αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες έχουν ξεχάσει τις συνέπειες των μέτρων που ‘ένιωσαν στο πετσί’ τους τα προηγούμενα χρόνια» σχολίασε -μεταξύ άλλων- και η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024