Σάμος: Έκκληση στον πρωθυπουργό να παρέμβει για το μεταναστευτικό
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό. Ηλεκτρονικούς υπολογιστές για ταχύτερη ταυτοποίηση των μεταναστών ζητά ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ.Χατζημάρκος.
Έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Σάμο από τη δραματική αύξηση του αριθμού των μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί, κάνει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου με επιστολή που απέστειλε σήμερα, Πέμπτη, στον πρωθυπουργό.
Στην επιστολή τονίζεται ότι πρέπει να αναζητηθούν επειγόντως λύσεις για την αποσυμφόρηση του νησιού, για την ενίσχυση των λιμενικών και αστυνομικών αρχών και την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, να αγοράσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δέκα ειδικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην διαδικασία ταυτοποίησης των μεταναστών και προσφύγων στα Δωδεκάνησα, πρότεινε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.
Με τους υπολογιστές αυτούς που θα διατεθούν στην διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών, θα λυθούν τα προβλήματα συνωστισμού που υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα νησιά, όπως εκτιμά ο κ. Χατζημάρκος αφού η διαδικασία ταυτοποίησης θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα.
Ηδη, η πρότασή του έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να γίνει δεκτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
