ΤΑΙΠΕΔ: Σε διαρκή επαφή με την Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια
Η κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ σε γραπτή ανακοίνωσή του, τονίζοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
To τελευταίο διάστημα και σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd η οποία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών συνολικού ύψους 30.000.000 ευρώ τον Απρίλιο 2015, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, με αφορμή δημοσιεύματα.
«Η πρόσφατη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου για την Οικονομική Πολιτική ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ.
Σημειώνεται ότι με τη δημοσίευση της απόφασης του κυβερνητικού συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ωστόσο, από την πλευρά τους, ότι εφόσον υπάρξει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τότε αυτή θα γίνει σε συνολική βάση.
Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μονακό – Μπασκόνια 102-92: Πρώτη νίκη μετά από ένα μήνα για την ομάδα του Σπανούλη
- Σαββατοκύριακο με σκόνη από τη Σαχάρα και άστατο καιρό
- Ζαλγκίρις – Χαποέλ Τελ Αβίβ 93-82: Ο Μόουζες Ράιτ κέρδισε τον Ιτούδη
- Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης – Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- Σοκ στη Μεσσήνη: Κατέρρευσε ολόκληρη η πρόσοψη σπιτιού
- Νέο πρόβλημα στο Λούβρο: Πλημμύρισε αίθουσα με έργα 15ου και του 16ου αιώνα