Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βορίδης: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές

Βορίδης: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε εκλογές

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης» υποστήριξε.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, εξέφρασε σε συνέντευξή του στη «Real News» ο βουλευτής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση μειοψηφίας και είναι αδύνατον να συνεχίσει να κυβερνά και να νομοθετεί με τις ψήφους των βουλευτών της αντιπολίτευσης» υποστήριξε.

Η ΝΔ, τόνισε ο κ. Βορίδης, δεν φοβάται τις εκλογές, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί ευθύνη και πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα.

Σε ερώτηση αν αποκλείει το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης με τη στήριξη και της ΝΔ, ο κ. Βορίδης απάντησε πως δεν θεωρεί δυνατή την προγραμματική συμφωνία με την Αριστερά και μια τέτοια συγκυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τη θέση του ότι η ΝΔ έπρεπε να ψήφιζε υπέρ της αποχής στην ψηφοφορία επί της νέας συμφωνίας, υποστήριξε:

«Αποτέλεσε πρόταση που ισορροπούσε από τη μία στην ανάγκη να υπάρξει χρηματοδότηση της χώρας και άρα συμφωνία και από την άλλη στην άρνηση εγκρίσεως του μνημονίου Τσίπρα-Καμμένου, το οποίο ενσωματώνει δημοσιονομικά μέτρα που οφείλονται στην καταστροφική διακυβέρνηση Τσίπρα και βεβαίως ερμηνεύεται, ενδεχομένως μη ορθά αλλά πάντως ερμηνεύεται, ως στήριξη στην παραπαίουσα και καταστροφική διακυβέρνηση διακυβέρνηση Τσίπρα».

Εστιάζοντας στη ΝΔ, ο κ. Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να παραμείνει κυβερνητική δύναμη, πείθοντας όμως τον λαό με τη δύναμη των ιδεών της, χωρίς παραχωρήσεις, παλινδρομήσεις ή συμβιβασμούς και κυρίως χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024