Την ημέρα κάνει πρακτική στον ΟΗΕ στη Γενεύη, το βράδυ κοιμάται… στο πάρκο
Ο 22χρονος Ντέιβιντ Χάιντ είναι από τη Νέα Ζηλανδία, έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις και είναι από τους τυχερούς που κατάφεραν να εργαστούν (ή καλύτερα, να «εργαστούν», αφού δεν πληρώνεται) με πρόγραμμα stage στον ΟΗΕ στη Γενεύη. Το «τυχερός» είναι βέβαια σχετικό: Επειδή η πρακτική του είναι άμισθη και το κόστος ζωής στη Γενεύη δυσθεώρητο, ο Χάιντ κοιμάται... σε σκηνή σε πάρκο πριν φορέσει το κοστούμι του για να πάει στον ΟΗΕ.
Ο 22χρονος Ντέιβιντ Χάιντ είναι από τη Νέα Ζηλανδία, έχει σπουδάσει διεθνείς σχέσεις και είναι από τους τυχερούς που κατάφεραν να εργαστούν (ή καλύτερα, να «εργαστούν», αφού δεν πληρώνεται) με πρόγραμμα stage στον ΟΗΕ στη Γενεύη.
Το «τυχερός» είναι βέβαια πάντοτε σχετικό: Επειδή η πρακτική του είναι άμισθη και το κόστος ζωής στη Γενεύη δυσθεώρητο, ο Χάιντ κοιμάται… σε σκηνή σε πάρκο πριν φορέσει το κοστούμι του για να πάει στον ΟΗΕ.
Ο Χάιντ, που μεταξύ άλλων έχει στο ενεργητικό του και σπουδές στο Sciences Po του Παρισιού, έχει αρχίσει εδώ και δύο εβδομάδες την πρακτική του. Για κάθε απόφοιτο Διεθνών Σχέσεων, ένα ξεκίνημα στον ΟΗΕ, έστω και χωρίς λεφτά, είναι ανεκτίμητο. Για αυτό και η ζήτηση για τα stage είναι τεράστια -τέτοια που παλιότερα υπήρξαν μέχρι και φήμες πως μπορούσε κανείς να βρει θέση ακόμη και εάν έκανε «δώρο» στον σωστό υπάλληλο.
Την υπόθεσή του ανέδειξε η τοπική εφημερίδα Tribune de Geneve και έχει αρχίσει, φυσικά, να κάνει το γύρο του κόσμου. Ο νεαρός κοιμάται στην σκηνή, έχει ένα μικρό φουρνάκι με το οποίο μαγειρεύει στη δουλειά και, τουλάχιστον στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το θέμα, το κοστούμι του φαίνεται αρκετά περιποιημένο (ακόμα).
Το βράδυ βλέπει εργαζομένους στον ΟΗΕ να βγαίνουν για διασκέδαση κοντά στο σημείο που κοιμάται. Η πρακτική του θα κρατήσει έξι μήνες.
Έχει ήδη δει όμως τις δυσκολίες -και τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευκολότερα: «Έκανα το λάθος να μην διαλέξω την πιο αδιάβροχη σκηνή που υπήρχε προς πώληση στο μαγαζί με είδη κατασκήνωσης» είπε ο 22χρονος.
Είχε εγκαταλείψει από νωρίς την προσπάθεια να βρει διαμέρισμα, επειδή τα ενοίκια στη Γενεύη είναι στα ύψη. «Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνουν οι άλλοι» λέει στην εφημερίδα. «Εν τέλει, μόνο όσοι μπορούν να συντηρηθούν με τα λεφτά των γονιών τους έχουν την ευκαιρία» για τη Γενεύη, συμπεραίνει.
Ο Χάιντ μπορεί να είναι ο μόνος που μένει στην ύπαιθρο για να κάνει πρακτική, όμως είναι απλώς το πιο ακραίο παράδειγμα για πολλούς. Τα προβλήματα είναι τέτοια που τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ο σύνδεσμος GIA για όσους κάνουν πρακτική στη Γενεύη, που πιέζει για μέτρα όπως, μεταξύ άλλων, προβλέψεις για την στέγαση όσων έρχονται στην πόλη με προγράμματα stage.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς να προστατέψετε τις καταθέσεις από κατασχέσεις
- Θεσπρωτία: Για εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη άνδρας που έβαλε φωτιά στο Καστρί
- Πάολα Ρεβενιώτη: Φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα της είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο
- Η γήρανση του πληθυσμού ίσως να μην κοστίζει όσο φοβόμαστε
- Το μήνυμα του Παπανικολάου μετά την ανανέωση: «Να δημιουργήσουμε νέες θρυλικές στιγμές για τον Ολυμπιακό μας» (vid)
- «ΠΑΣΟΚ… άρα on air»: Το πρώτο επεισόδιο του vidcast «ΠΑΣΟΚ
- Λάρισα: Ορατή από 30 χλμ. μακριά η φωτιά – Παραμονή σε κλειστούς χώρους συνιστάται στους πολίτες
- Βερολίνο: Έληξε η ομηρία σε σούπερ μάρκετ μετά από 11 ώρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442