Θετική η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας για το τρίτο μνημόνιο
Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα». Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στη συμφωνία για το τρίτο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για «ουσιώδες αποτέλεσμα». Επιμένοντας, ωστόσο, στη σκληρή γραμμή, ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, διεμήνυσε ότι πρέπει να μελετηθεί περαιτέρω το περιεχόμενο των συμφωνηθέντων πριν αποφασιστεί να τεθεί προς ψήφιση στο γερμανικό κοινοβούλιο.
«Εάν σκεφθείτε από πού ξεκινήσαμε τους τελευταίους μήνες σε αυτή τη συζήτηση, πρόκειται για ουσιαστικό αποτέλεσμα» είπε ο Ζάιμπερτ, διακρίνοντας «λογικά» και «σημαντικά» μέτρα στη συμφωνία.
«Είναι αλήθεια ότι η ελληνική κυβέρνηση ήταν εποικοδομητική και προσανατολισμένη στα αποτελέσματα στις συζητήσεις με τους θεσμούς. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν σε μια ατμόσφαιρα που δεν είχαμε βιώσει τους περασμένους μήνες» πρόσθεσε.
«Άρα μπορεί κανείς να πει ότι η συμφωνία πάει προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι ακόμα δυνατόν να πει κανείς εάν είμαστε στο σημείο όπου μπορούμε να αρχίσουμε την εθνική διαδικασία, με άλλα λόγια μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ» σημείωσε.
«Εκτιμάμε ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε θέση στο θέμα αυτό έως το τέλος της εβδομάδας» διευκρίνισε, επισημαίνοντας πως το κείμενο της συμφωνίας έφθασε στα χέρια της γερμανικής κυβέρνησης γύρω στις 21:30 (τοπική ώρα). «Καθένας καταλαβαίνει πως την επομένη το μεσημέρι δεν θα μπορούσε να έχει τελειώσει μια συνεπής και βάσιμη αποτίμησή της» είπε.
Ο Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε πως η καγκελάριος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον έλληνα πρωθυπουργό τη Δευτέρα και την Τρίτη. «Αντάλλαξαν επιχειρήματα» αλλά χωρίς ο τόνος να είναι έντονος, όπως ανέφεραν ορισμένες γερμανικές εφημερίδες. «Η καγκελάριος δεν θυμάται κάτι τέτοιο» υποστήριξε ο Ζάιμπερτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετημένη η φωτιά στο Περιβολάκι Λαγκαδά – Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης
- Ο Μέσι έγινε έξαλλος με τον διαιτητή Πινέιρο: «Να μου μιλάς με σεβασμό, όπως εγώ» (vid)
- ΗΠΑ: Πέθανε ξαφνικά ο στενός σύμμαχος του Τραμπ, ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ
- Χανιά: Μετέφεραν πλυντήριο ρούχων πάνω σε… ηλεκτρικό πατίνι – Δείτε βίντεο
- Ο Άντι Μπέρναμ θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας – Τον στηρίζει η πλειοψηφία των Εργατικών βουλευτών
- Πέθανε η Αντουανέτ Μπάουερ, η ηθοποιός του Star Trek και του The Twilight Zone
- Hellenic Train: Διακοπή δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Θεσσαλονίκης λόγω φωτιάς – Η ανακοίνωση
- «Η Ντουμπάι έχει καταθέσει πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Σενγκέλια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442