Ελάφρυνση του χρέους φέτος «βλέπει» ο πρόεδρος του γερμανικού DIW
Ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών DIW, Μαρτσέλ Φρέτσερ, θεωρεί ότι «θα υπάρξει φέτος ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», καθώς αυτό είναι προϋπόθεση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του DIW υπογραμμίζει επίσης τη σημασία επενδυτικού προγράμματος για την Ελλάδα με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μείωση της ανεργίας.
Ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών DIW, Μαρτσέλ Φρέτσερ, θεωρεί ότι «θα υπάρξει φέτος ελάφρυνση του ελληνικού χρέους», καθώς αυτό είναι προϋπόθεση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος του DIW υπογραμμίζει επίσης τη σημασία επενδυτικού προγράμματος για την Ελλάδα με στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και μείωση της ανεργίας.
«Χωρίς ελάφρυνση χρέους, είναι αδύνατη η συμφωνία και η συμμετοχή του ΔΝΤ» ανέφερε μιλώντας στην Ηandelsblatt, λέγοντας πως ως εκ τούτου «περιμένω ότι θα υπάρξει ελάφρυνση του χρέους εντός του τρέχοντος έτους».
Παράλληλα, τόνισε ότι «η Ευρώπη θα πρέπει με ένα επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα να ενισχύσει την απασχόληση και τη βιώσιμη ανάπτυξη γιατί καμία από τις μεταρρυθμίσεις του τρίτου προγράμματος δεν μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την οικονομία σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442