«Η πληρότητα έρχεται πριν την ταχύτητα» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της καγκελαρίου Μέρκελ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-«κουαρτέτου» και της αίσθησης που έχει δημιουργηθεί ότι αυτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση.

«Η πληρότητα έρχεται πριν την ταχύτητα» ήταν το σχόλιο του εκπροσώπου της καγκελαρίου Μέρκελ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Αθήνας-«κουαρτέτου» και της αίσθησης που έχει δημιουργηθεί ότι αυτές βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση.

«Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκταία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών, ένα πρόγραμμα με ένα σημαντικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και άλλων μέτρων, ένα πρόγραμμα που οφείλει να είναι μια σταθερή και μακροπρόθεσμη βάση για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Κατά συνέπεια […] η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «η  ποιότητα προηγείται της ταχύτητας» σημείωσε.

Ο ίδιος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι το Βερολίνο «είναι έτοιμο για μια γρήγορη εξέταση (της συμφωνίας) αν αυτό είναι απαραίτητο», διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κείμενο.

Πάντως, πριν από λίγες μέρες η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung έγραψε ότι οι επαφές εξελίσσονται ικανοποιητικά και ότι η συμφωνία για το τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα ενδέχεται να συναφθεί μέχρι την προσεχή Παρασκευή 14 Αυγούστου.

Αντίθετα, κυβερνητικοί κύκλοι που επικαλείται η Bild εξέφραζαν πολλές αμφιβολίες για το εάν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να κλείσει η συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η νέα συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή καθώς και από άλλα έξι κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Κυβερνητικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η Bild εκτιμούν ότι «αυτόν δεν είναι εφικτό».

Πέραν αυτού, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται πάλι σε τεχνάσματα. Θέλει να ψηφιστούν διαφιλονικούμενα μέτρα περικοπών (κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κατάργηση φορολογικών προνομίων για αγρότες) τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και τις πιθανολογούμενες πρόωρες εκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr