Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Εφικτή και την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση πόρων για το μεταναστευτικό

Κομισιόν: Εφικτή και την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση πόρων για το μεταναστευτικό

Περισσότερες από 50.000 είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Frontex, αριθμός-ρεκόρ που ξεπερνάει τον αριθμό των εισροών στην Ελλάδα για ολόκληρο το 2014. Ακόμη και μέσα στην επόμενη εβδομάδα εφικτή η εκταμίευση πόρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Η ίδια δήλωσε ότι η Κομισιόν κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για παροχή πόρων σε Ελλάδα και Ουγγαρία.

Περισσότερες από 50.000 είναι οι αφίξεις μεταναστών στην Ελλάδα κατά το μήνα Ιούλιο, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Frontex, που παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου, Νατάσσα Μπερτό, έκανε λόγο για «νούμερο-ρεκόρ» που ξεπερνάει τον αριθμό των εισροών στην Ελλάδα για ολόκληρο το 2014.

Επιπλέον, η Νατάσσα Μπερτό ενημέρωσε πως για την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από την Επιτροπή για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ (260 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης–AMIF και 166 εκατ. από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας-ISF).

Όπως ανέφερε η ίδια, η πρώτη εκταμίευση ευρωπαϊκής βοήθειας, η οποία θα ανέρχεται περίπου στο 3% του συνολικού ποσού που είναι διαθέσιμο από το AMIF μπορεί να γίνει εφικτή ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, μόλις εγκριθεί από το εν λόγω Ταμείο το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για το θέμα, λέγοντας ότι στόχος είναι να διοριστεί από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες ένα αρμόδιο όργανο διαχείρισης των κεφαλαίων.

Η Μπερτό σημείωσε ότι η Κομισιόν κάλεσε τα κράτη-μέλη της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για παροχή πόρων σε Ελλάδα και Ουγγαρία.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες δεσμεύτηκαν τον Απρίλιο στον τριπλασιασμό του προϋπολογισμού της Frontex και στην παροχή πόρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

«Εάν δεν λάβουμε αυτούς τους πόρους, αυτό θα υπονόμευε σημαντικά την ικανότητα της Frontex να πραγματοποιεί τις επιχειρήσεις της» σημείωσε η Μπερτό.

Πολλές χώρες έχουν υποσχεθεί βραχυπρόθεσμη βοήθεια, αλλά η Μπερτό σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Ουγγαρία χρειάζονται αεροπλάνα και τεχνική υποστήριξη, όπως προσωπικό και περιπολικά οχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024