Επιτροπή συντονισμού κυβερνητικής πολιτικής για τις επενδύσεις
Στη σύσταση επιτροπής με αντικείμενο το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για τις επενδύσεις στη χώρα προχώρησε η κυβέρνηση. Έργο της επιτροπής είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών προτάσεων για το σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τις επενδύσεις, οι οποίες θα υποβάλλονται στον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την λήψη των απαραίτητων πολιτικών αποφάσεων, αλλά και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επιτάχυνση της υλοποίησης των ανωτέρω αποφάσεων.
Στην σύσταση επιτροπής με αντικείμενο το συντονισμό της κυβερνητικής πολιτικής για τις επενδύσεις στη χώρα προχώρησε η κυβέρνηση.
Έργο της επιτροπής είναι η διαμόρφωση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών προτάσεων για το σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τις επενδύσεις, οι οποίες θα υποβάλλονται στον πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο με στόχο την λήψη των απαραίτητων πολιτικών αποφάσεων, αλλά και ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επιτάχυνση της υλοποίησης των ανωτέρω αποφάσεων.
Ακόμη, η επιτροπή θα εκπονεί, επικαιροποιεί και συγκεκριμενοποιεί το Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας σχετικά με τις επενδύσεις και μεριμνά για τη διασφάλιση δημόσιας διαβούλευσης, ενώ θα δύναται να εισηγείται στον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο τη δημιουργία αναπτυξιακών θεσμών που κρίνονται απαραίτητοι για την υλοποίηση του Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Μεταξύ άλλων η επιτροπή θα εκπονεί κυβερνητικό σχέδιο για τους τρόπους και τις δομές αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ειδικά αναπτυξιακά – επενδυτικά σχέδια για τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου και θα υποβάλλει σε τακτά χρονικά διαστήματα έκθεση στον πρωθυπουργό στην οποία αποτυπώνεται η δραστηριότητά της.
Στην λόγω επιτροπή θα μετέχουν ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ως πρόεδρος, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γεώργιος Σταθάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρήστος Σπίρτζης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών Γεώργιος Τσίπρας και ο άμισθος ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Δημήτριος Κοντοφάκας.
Πάντως, στις συνεδριάσεις της επιτροπής μπορεί να καλούνται να συμμετάσχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και άλλοι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί, υφυπουργοί, διοικητές τραπεζών ή άλλων νομικών προσώπων του δημόσιου τομέα, δημόσιοι λειτουργοί ή υπάλληλοι του δημόσιου τομέα γενικά, εμπειρογνώμονες και ιδιώτες, ανάλογα με το αντικείμενο των συζητήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Και νέα φανέλα και Μοντέρο: Διπλή ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό!
- Εταιρική Εκδήλωση της Servier Hellas: “Moved By You: From Innovation to Care”
- Η «μυστική» τράπεζα του Τζέφρι Έπσταϊν: Τα εκατομμύρια που διακινήθηκαν πριν και μετά τον θάνατό του
- Η Meta λανσάρει νέο εργαλείο δημιουργίας εικόνων, θα το ενσωματώσει σε Facebook και Instagram
- Ανοίγει ο δρόμος Ροβιές – Ήλια την Παρασκευή 10 Ιουλίου
- Μεταπολίτευση: μια διανοητική περιπέτεια
- Αμετανόητη η γερουσιαστής της Παραγουάης: «Ο Εμπαπέ δεν ξέρει καν πού πέφτει η χώρα μου, ας βρει δικηγόρο»
- Αθώωση λόγω αμφιβολιών ζητά ο εισαγγελέας για τους αστυνομικούς που κατηγορούνται για βιασμό στο ΑΤ Ομονοίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442