Το Βερολίνο αναμένει νέο δάνειο-γέφυρα
Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που επικαλείται η Bild, η γερμανική κυβέρνηση αμφιβάλλει για το εάν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να κλείσει η συμφωνία για το νέο πακέτο βοήθειας πριν τις 20 Αυγούστου.

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, η νέα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα πρέπει να εγκριθεί από την ελληνική Βουλή καθώς και από άλλα έξι κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία. Κυβερνητικοί κύκλοι τους οποίους επικαλείται η Bild εκτιμούν ότι «αυτόν δεν είναι εφικτό».
Πέραν αυτού, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, «ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται πάλι σε τεχνάσματα. Θέλει να ψηφιστούν διαφιλονικούμενα μέτρα περικοπών (κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κατάργηση φορολογικών προνομίων για αγρότες) τον Οκτώβριο, δηλαδή μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και τις πιθανολογούμενες πρόωρες εκλογές.
Η ψήφιση των μέτρων προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια
Οι δανειστές όμως καλούνται να δώσουν άμεσα 50 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη. Εντούτοις η γερμανική κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένως ότι θα εγκρίνει την παροχή νέας βοήθειας, μόνον εάν το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθετήσει προηγουμένως όλα τα μέτρα περικοπών».
Σε αυτά τα συμφραζόμενα, σύμφωνα με την Bild, γίνεται όλο και πιο πιθανό ένα νέο δάνειο-γέφυρα ύψους 5 δις ευρώ, προκειμένου η Αθήνα να καταβάλει στις 20 Αυγούστου 3,2 δις ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και τόκους προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Χθες Τετάρτη, υπενθυμίζει η εφημερίδα, και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε ότι όλα συνηγορούν υπέρ μιας γρήγορης συμφωνίας. Σε διαφορετική περίπτωση «θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε μια νέα χρηματοδοτική γέφυρα», όπως είπε.
Κώστας Συμεωνίδης
Deutsche Welle
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
- Ρένια Λουϊζίδου: Πώς τη βοήθησε ο Γιάννης Μπέζος στα πρώτα της βήματα
- Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να βγει στην τετράδα – Το απαραίτητο 2/2 και ο συνδυασμός αποτελεσμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442