Ξεκίνησε η ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland (RBS). Η τράπεζα είχε διασωθεί με κρατικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η τράπεζα διασώθηκε από το βρετανικό Δημόσιο με 45,5 δισ. λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009, με το κράτος να αποκτά περίπου το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση της Royal Bank of Scotland (RBS). Η τράπεζα είχε διασωθεί με κρατικά κεφάλαια κατά τη διάρκεια της κρίσης.
Η τράπεζα διασώθηκε από το βρετανικό Δημόσιο με 45,5 δισ. λίρες κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008-2009, με το κράτος να αποκτά περίπου το 80% του μετοχικού της κεφαλαίου.
Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριπτε μέχρι σήμερα την ιδιωτικοποίησή της, καθώς η τιμή της μετοχής της RBS δεν είχε επανέλθει στα επίπεδα που είχε καταβάλει το βρετανικό Δημόσιο την εποχή εκείνη ( 500 πένες ανά μετοχή).
«Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να επιστρέψει η τράπεζα σε ιδιώτες, κάτι που είναι σωστό για τον φορολογούμενο και τις βρετανικές επιχειρήσεις. Αυτό θα ενθαρρύνει την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, θα οδηγήσει σε ένα τραπεζικό κλάδο περισσότερο ανταγωνιστικό και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της οικονομίας συνολικά», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν.
Ο ίδιος είχε αναγγείλει την έναρξη αυτής της ιδιωτικοποίησης τον Ιούνιο κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον της οικονομικής κοινότητας του Λονδίνου. Χθες βράδυ, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν την πώληση σε θεσμικούς επενδυτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
- Νάξος: Δωρεάν κυκλική συγκοινωνία από τα περιφερειακά πάρκινγκ της Χώρας προς το Λιμάνι
- «Όχι» της εισαγγελέως σε διακοπή ή αναβολή της δίκης για τα Τέμπη
- Τραγωδία στην Κόνιτσα: 80χρονος φρόντιζε τον κήπο, έχασε την ισορροπία του και καρφώθηκε σε κάγκελα περίφραξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442