Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Βενγκέρ για την κατάκτηση του Community Shield: «Ήταν μία νίκη ψυχολογίας»

Βενγκέρ για την κατάκτηση του Community Shield: «Ήταν μία νίκη ψυχολογίας»

Η κατάκτηση του Community Shield από την Αρσεναλ, διαμορφώνει σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στους «κανονιέρηδες» για την συνέχεια. Η Αρσεναλ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, τις 13 προηγούμενες φορές που την βρήκε απέναντί της. Το γκολ του Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, αποδείχθηκε αρκετό για να της επιτρέψει να πανηγυρίσει, απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και να σταματήσει το αρνητικό σερί που είχε μαζί τους.

Η κατάκτηση του Community Shield από την Αρσεναλ, διαμορφώνει σύμφωνα με τον Αρσέν Βενγκέρ, την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στους «κανονιέρηδες» για την συνέχεια.

Η Αρσεναλ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο, τις 13 προηγούμενες φορές που την βρήκε απέναντί της.

Το γκολ του Οξλέιντ-Τσάμπερλεν, αποδείχθηκε αρκετό για να της επιτρέψει να πανηγυρίσει, απέναντι στους πρωταθλητές Αγγλίας και να σταματήσει το αρνητικό σερί που είχε μαζί τους.

«Είναι σημαντικό για την ομάδα να ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο στον δρόμο της», είπε ο Βενγκέρ.

«Για εμένα; Οχι, γιατί είναι Αρσεναλ εναντίον Τσέλσι, όχι ένα ματς ανάμεσα σε δύο μάνατζερ. Είναι δύο ομάδες που η μία παίζει ενάντια στην άλλη».

Η Τσέλσι κυριάρχησε στην κατοχή, αλλά δεν κατάφερε να την μετατρέψει σε ευκαιρίες.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε ότι η ομάδα του έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. «Η καλύτερη ομάδα έχασε. Η ομάδα που αμύνθηκε κέρδισε», είπε ο Πορτογάλος προπονητής.

«Εάν θέλεις να είσαι ρεαλιστής, όπως είμαι εγώ, λέω με ένα απλό τρόπο, πως όποιος σκοράρει νικάει. Μπράβο. Συγχαρητήρια. Αλλες ομάδες, άλλοι μάνατζερ, λένε ότι είναι βαρετό να βλέπεις να παρκάρουν το λεωφορείο, όμως εγώ δεν συμφωνώ με αυτό. Λέω ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και αυτό τους έδωσε εμπιστοσύνη».

Η σχέση του Βενγκέρ με τον Μουρίνιο ήταν πάντα αιχμηρή. Μόλις τον Φεβρουάριο ο Πορτογάλος υποστήριξε ότι «ο Βενγκέρ είναι ειδικός στην αποτυχία», ενώ ο Αλσατός είχε κατηγορήσει τον ομόλογό του για «ασέβεια».

Μετά την νίκη της Αρσεναλ την Κυριακή, ο Μουρίνιο συνεχάρη τους παίκτες των «κανονιέρηδων», αλλά δεν έκανε το ίδιο με τον Βενγκέρ που βρισκόταν πίσω του.

«Πιστεύω ότι σε μία δουλειά πρέπει να υπάρχει σεβασμός και να υπάρχει για όλους», παρατήρησε ο μάνατζερ της κυπελλούχου Αγγλίας.

Σημείο αναφοράς της αναμέτρησης του αγγλικού Σούπερ Καπ, η παρουσία ανάμεσα στα δοκάρια της Αρσεναλ του Πετρ Τσεχ, που έφτασε τον Ιούνιο από την Τσέλσι.

«Ισως να ήταν ο Τσεχ που επηρέασε τους παίκτες της Τσέλσι. Ενιωθαν ότι για να σκοράρουν εναντίον του έπρεπε να πετύχουν το τέλειο γκολ», συμπλήρωσε ο Βενγκέρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024