ΝΔ: Υπάρχουν ευθύνες για την κατάρρευση του χρηματιστηρίου
Για ευθύνες «σε όλα τα επίπεδα» αναφορικά με τη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου κάνει λόγο ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη σημερινή «Μαύρη Δευτέρα» στο ΧΑ.
Για ευθύνες «σε όλα τα επίπεδα» αναφορικά με τη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου κάνει λόγο ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας τη σημερινή «Μαύρη Δευτέρα» στο ΧΑ.
«Η κυβερνητική ανευθυνότητα, οι διαρκείς παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί, οι άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα και για συγκεκριμένες τράπεζες, τα επικίνδυνα παιχνίδια με plan Β και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, το κλείσιμο των τραπεζών και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου» αναφέρει ο κ. Σταϊκούρας. Και καταλήγει:
«Κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές. Κυρίως τους μικροεπενδυτές. Κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ευθύνες για όλα αυτά υπάρχουν. Και θα αναζητηθούν. Σε όλα τα επίπεδα».
Κυβερνητικοί κύκλοι, απαντώντας στη ΝΔ σημείωναν ότιοι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΚΤ ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
«Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιχαίρει η ΝΔ και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο» προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442