Συμφωνία συνεργασίας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη-ΟΚΑΝΑ
Στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες συνεργασίας, προχωρούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΟΚΑΝΑ, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Ευάγγελο Καφετζόπουλο, την Παρασκευή.
Στη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες συνεργασίας, προχωρούν το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο ΟΚΑΝΑ, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Οργανισμού Ευάγγελο Καφετζόπουλο, την Παρασκευή.
Οι πυλώνες αυτοί είναι οι εξής:
1. Θεσμοθέτηση μόνιμου χαρακτήρα συνεργασίας με την Υπηρεσία Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του ΟΚΑΝΑ και θα αφορά σε ανήλικους και νεαρούς ανήλικους που συλλαμβάνονται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
2. Συνεργασία των υπηρεσιών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τα Κέντρα Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, για την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα πρόληψης των εξαρτήσεων καθώς και σε θέματα προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας.
3. Συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ σε θέματα εκπαίδευσης, με τη συνδρομή και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ).
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμη, από πλευράς υπουργείου ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και από πλευράς ΟΚΑΝΑ οι Ελένη Κερασιώτη, Λίτσα Λαγάκου, Νικολέτα Γεωργαλά και Μυρτώ Μαλέσιου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι Locomondo φέρνουν μια καλοκαιρινή δροσιά στην κάψα της Αθήνας
- Ένας νέος αγώνας πυρηνικών εξοπλισμών πλησιάζει – Υπάρχει τρόπος να τον σταματήσουμε
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442