Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε επίπεδο προθέσεων το αίτημα για ανακεφαλαιοποίηση «γέφυρα»

Σε επίπεδο προθέσεων το αίτημα για ανακεφαλαιοποίηση «γέφυρα»

Σε επίπεδο προθέσεων παραμένει το ελληνικό αίτημα για ανακεφαλαιοποίηση «γέφυρα» των ελληνικών τραπεζών μέσω της προκαταβολής 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Την ύπαρξη σχετικού αιτήματος είχε αποκαλύψει προ ημερών η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται. Η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει υποβάλει κανένα σχετικό αίτημα είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, είτε στο Eurogroup.

Σε επίπεδο προθέσεων παραμένει το ελληνικό αίτημα για ανακεφαλαιοποίηση «γέφυρα» των ελληνικών τραπεζών μέσω της προκαταβολής 10 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Την ύπαρξη σχετικού αιτήματος είχε αποκαλύψει προ ημερών η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ωστόσο η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται.

Η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργείου Οικονομικών δεν έχει υποβάλει κανένα σχετικό αίτημα είτε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ESM, είτε στο Eurogroup.

Ομοίως, πληροφορίες από τις διοικήσεις συστημικών τραπεζών ξεκαθαρίζουν πως σχετικό αίτημα δεν έχει κατατεθεί ούτε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Σημειώνεται πως ανακεφαλαιοποίηση «γέφυρα» είχε ισχύσει ξανά τον Απρίλιο του 2012, όταν οι ελληνικές τράπεζες στηρίχθηκαν τότε με ομόλογα του ESFSF. Αν και σήμερα το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει για να ενεργοποιηθεί θα πρέπει να είναι διαθέσιμα και τα σχετικά ομόλογα του ESM.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εστίας» σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος διευρυμένη σύσκεψη με την συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, της αντιπροεδρίας της κυβερνήσεως και των θεσμών με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, το νέο πλαίσιο για την τραπεζική εξυγίανση (Οδηγία BRRD), αλλά και την κατάσταση με τα capital controls και τα «κόκκινα» δάνεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024