Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ESPN: «Ο Πλατινί τη μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

ESPN: «Ο Πλατινί τη μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Ο Μισέλ Πλατινί, είναι εκείνος, σύμφωνα με το «ESPN FC», που ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες έχει σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από έρευνα που ανέπτυξαν συντάκτες του συγκεκριμένου Μέσου σε όλο τον κόσμο. Στο μεταξύ, ένας άλλος «ισχυρός» άνδρας στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, εξαπέλυσε επίθεση στους Αμερικανούς, λέγοντας ουσιαστικά πως «κατασκεύασαν» τα σκάνδαλα της FIFA εναντίον του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος αξίζει... το Νόμπελ!

Ο Μισέλ Πλατινί, είναι εκείνος, σύμφωνα με το «ESPN FC», που ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες έχει σήμερα τη μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό προκύπτει από έρευνα που ανέπτυξαν συντάκτες του συγκεκριμένου Μέσου σε όλο τον κόσμο, καταλήγοντας σε μία λίστα με πενήντα ονόματα. Εκεί ξεχωρίζει στην κορυφή, αυτό του προέδρου της UEFA και πιθανού διαδόχου του Γιόζεφ Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA.

Ο Ζόρζε Μέντες, μάνατζερ εκτός των άλλων του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι η δεύτερη πιο ισχυρή προσωπικότητα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με την έρευνα, είχε εμπλοκή στις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όπως του Κριστιάνο Ρονάλντο ή ακόμα στις μετακινήσεις που έγιναν το 2014, των Ντι Μαρία, Φαλκάο, Ντιέγκο Κόστα και Μανγκαλά.

Είναι επίσης ο άνθρωπος που διαχειρίζεται, ανάμεσα σε άλλους, το μέλλον των Ζοσέ Μουρίνιο, Αγκουέρο και Τιάγκο Σίλβα. Προσωπικός φίλος και σύμβουλος του μεγιστάνα, Πέτερ Λιμ, από τη Σιγκαπούρη, που είναι κορυφαίος μέτοχος της Βαλένθια.

Ο πρόεδρος της αγγλικής Premier League, Ρίτσαρντ Σκάνταμορ, που κατάφερε την εξασφάλιση ενός «χρυσού» τηλεοπτικού συμβολαίου με «BT & Sky», καταλαμβάνει την τρίτη θέση στη σχετική λίστα. Ήταν ικανός να καταλήξει σε συμφωνία για το διάστημα από 2016 εώς 2019, με τις δύο αυτές παραγωγές να πληρώνουν 6,920 δις ευρώ, καταφέρνοντας αύξηση 70% από την προηγούμενη συμφωνία, που προέβλεπε 4,04 δις ευρώ για 2014 έως 2016.

Ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ακολουθεί στην τέταρτη θέση με τις προσωπικότητες που έχουν την μεγαλύτερη επιρροή στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της Μπάγερν, που οδήγησε τους Βαυαρούς στις καλύτερες επιδόσεις, ανάμεσά τους και την κατάκτηση του τρεμπλ το 2013, αλλά και παρουσιάζοντας ιδιαίτερα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, είναι επίσης πρόεδρος της «ECA», της ένωσης των ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι πέμπτος και πρώτος ποδοσφαιριστής στη λίστα. Καθόλου τυχαία, αφού το «ESPN FC» θυμίζει την δύναμη του Αργεντινού και το τελευταίο συμβόλαιο που υπέγραψε για την Μπαρτσελόνα, λαμβάνοντας έτσι πλέον συνολικές αποδοχές 37,7 εκτ ευρώ το χρόνο. Μάλιστα το «ESPN FC» αναφέρει ένα «tweet» του διάσημου σταρ του ΝΒΑ, Λεμπρόν Τζέιμς, για το ταλέντο του Μέσι. «Άκουσα ότι ο Μέσι διαμόρφωσε τις συνθήκες της νίκης. Είναι ο τύπος του ποδοσφαιριστή που προτιμώ, εκείνος που κερδίζει, χάνει ή φέρνει ισοπαλία, πάντα προσπαθεί η ομάδα του να έχει επιτυχία».

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, είναι 6ος, ενώ ο προπονητής της Μπάγερν Πεπ Γκουαρντιόλα, 11ος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο δεύτερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στην κατάταξη, είναι ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα της και καταλαμβάνει την 9η θέση. Έβδομος είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σ.Ζ Αλ Κελαιφί, μία θέση πίσω είναι ο Σεπ Μπλάτερ και την δεκάδα κλείνει το δεξί χέρι του Μισέλ Πλατινί, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζάνι Ιφαντίνο.

Πούτιν: «Ο Μπλάτερ αξίζει Νόμπελ»

Στο μεταξύ, ένας άλλος «ισχυρός» άνδρας στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, παραχώρησε συνέντευξη σε ελβετικό Μέσο, εξαπολύοντας επίθεση στους Αμερικανούς, λέγοντας ουσιαστικά πως «κατασκεύασαν» τα σκάνδαλα της FIFA εναντίον του Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος αξίζει… το Νόμπελ!

«Άνθρωποι σαν τον κύριο Μπλάτερ ή τους προϊσταμένους των μεγάλων αθλητικών ομοσπονδιών ή των Ολυμπιακών Αγώνων, αξίζουν ιδιαίτερης αναγνώρισης. Εάν υπάρχει κάποιος που αξίζει το βραβείο Νόμπελ, είναι αυτοί οι άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

«Όλοι μας γνωρίζουμε την κατάσταση που αναπτύσσεται γύρω από τον κ. Μπλάτερ τώρα», είπε ο Ρώσος πρόεδρος στην διάρκεια συνέντευξής του στην ελβετική τηλεόραση. «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά δεν πιστεύω ούτε λέξη γι’ αυτόν, σχετικά με προσωπική του εμπλοκή σε υποθέσεις διαφθοράς».

Να σημειωθεί ότι η Ρωσία, όπως ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Βιατσεσλάβ Κολόσκοφ, θα υποστηρίξει τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, για την προεδρία της FIFA, στην περίπτωση ανακοινώσει την υποψηφιότητά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024