Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον όμιλο VW η πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων για το α΄εξάμηνο

Στον όμιλο VW η πρωτιά των παγκόσμιων πωλήσεων για το α΄εξάμηνο

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων αυτοκινήτων περνά ο γερμανικός όμιλος το α΄εξάμηνο της χρονιάς αφήνοντας πίσω του, αλλά σε απόσταση αναπνοής, τoν όμιλο Toyota, σε μια εύθραυστη πρωτιά λόγω του δύσκολου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που στιγματίζεται από τα προβλήμτα στην Κίνα, αλλά και την κατάρρευση της ζήτησης στη Ρωσία.

O όμιλος VW κατάφερε να ξεπεράσει σε πωλήσεις τον όμιλο Toyota κατά το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς αποκτώντας το προβάδισμα για το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πωλήσεων για το 2015.

Σε απόλυτα μεγέθη, ο όμιλος VW διέθεσε 5,04 εκατομμύρια οχήματα κατά το πρώτο μισό της χρονιάς έναντι 5,02 εκατομμυρίων που διέθεσε η Toyota. Και για τους δύο ομίλους ωστόσο, οι συνολικές πωλήσεις τους υποχώρησαν σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2014 με αυτές του γερμανικού ομίλου να υποχωρούν κατά 0,5% και αυτές του ιαπωνικού κατά 1,5%.

Σε ό,τι αφορά τον τρίτο της κατάταξης για το πρώτο μισό της χρονιάς που είναι ο αμερικανικός όμιλος GM, οι πωλήσεις του διαμορφώθηκαν σε 4,86 εκατομμύρια αυτοκίνητα καταγράφοντας μείωση 1,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόλις 4,4% για το α΄εξάμηνο του 2015, καταγράφοντας την μικρότερη αύξησή τους από το 2009.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που οδήγησαν το γερμανικό όμιλο στην πρώτη θέση, οι αναλυτές το αποδίδουν στην ανάκαμψη της ευρωπαϊκής αγοράς η οποία, το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, σημείωσε την ταχύτερη ανάπτυξή της σε διάστημα πεντέμισι χρόνων. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό λειτούργησε αντισταθμιστικά στην κάμψη της κινεζικής αγοράς η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά του ομίλου VW.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, αν η VW θέλει να πραγματοποιήσει το στόχο που έθεσε το 2007 για την κατάκτηση του No1 της κατάταξης έως το 2018, θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των χρηματοοικονομικών προβλημάτων πού πλήττουν την Κίνα και στον τοπικό ανταγωνισμό από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στο μήνα ο επικεφαλής πωλήσεων της VW, Christian Klinger, «ο όμιλος δεν έχει ανοσία στις τάσεις της κινεζικής αγοράς, ενώ τεταμένες παραμένουν οι συνθήκες της αγοράς τόσο στη Ν. Αμερική όσο και στη Ρωσία».

Το παραπάνω πρόβλημα, ωστόσο δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για την VW, αλλά για το σύνολο της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία σημειώνει μεν αυξητικές τάσεις από το 2009, ωστόσο πλέον αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της στασιμότητας της κινεζικής αγοράς σε συνδυασμό με την κατάρρευση της ζήτησης στη ρωσική αγορά αλλά και κάμψη στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας και της Νοτίου Αμερικής.

auto.in.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024